Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
Predplatné
Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
TlačPoštaZväčšiZmenši

20 rokov Ústavy Slovenskej republiky – I. ústavné dni

najpravo.sk • 3.10. 2012, 13:41

Ústavný súd Slovenskej republiky v spolupráci s Právnickou fakultou Univerzity P. J. Šafárika v Košiciach, Košickým samosprávnym krajom a Mestom Košice organizuje v dňoch 3. – 4. októbra v Košiciach medzinárodnú vedeckú konferenciu „20 rokov Ústavy Slovenskej republiky – I. ústavné dni".

Pozvanie na konferenciu prijali prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič, predseda Národnej rady Slovenskej republiky Pavol Paška, predseda Ústavného súdu Českej republiky Pavel Rychetský, predseda Ústavného tribunálu Poľskej republiky Andrzej Rzepliński, predseda Ústavného súdu Maďarska Péter Paczolay a ďalší významní hostia.

Rokovanie medzinárodnej konferencie, na ktorom sa zúčastní takmer 140 odborníkov z oblasti ústavného práva zo Slovenska, Česka a Poľska, sa uskutoční v troch sekciách.

Témou príspevkov v I. sekcii je „Ústava Slovenskej republiky, jej doterajšie zmeny a legislatívne perspektívy". S príspevkom „Ex ante kontrola ústavnosti právnych predpisov v ústavách niektorých európskych štátov a možnosť jej zakotvenia v Ústave Slovenskej republiky" v nej vystúpi predsedníčka Ústavného súdu Slovenskej republiky Ivetta Macejková, s príspevkom „Ústava Slovenskej republiky a jej priame novelizácie" vystúpi sudca Ústavného súdu Slovenskej republiky Ladislav Orosz.

V II. sekcii budú účastníci konferencie diskutovať o „Ústave v ústavno – politickej praxi" , v III. sekcii bude ústrednou témou „Ústava a ústavní činitelia". 

Text a foto: ÚS SR

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1710
Súvisiace články

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: