Utorok, 16. apríl 2024 | meniny má Dana/Danica , zajtra Rudolf
Predplatné
Utorok, 16. apríl 2024 | meniny má Dana/Danica , zajtra Rudolf
TlačPoštaZväčšiZmenši

Generálna prokuratúra sprístupnila protikorupčné linky

najpravo.sk • 1.10. 2012, 20:16

Generálna prokuratúra Slovenskej republiky zriaďuje od 1. októbra 2012 protikorupčné linky na nahlasovanie podozrenia z korupčného správania sa prokurátorov a zamestnancov prokuratúry z celého Slovenska – teda podozrenia z korupcie na okresných, krajských prokuratúrach, Generálnej prokuratúre a na Úrade špeciálnej prokuratúry. Občania môžu na telefonickej linke, alebo e-mailom nahlásiť aj podozrenia z korupčného správania sa na iných orgánoch štátnej a verejnej správy.

Okrem zákonnej možnosti podania trestného oznámenia tak Generálna prokuratúra Slovenskej republiky zavádza ďalšie protikorupčné opatrenia, ktorými budú môcť občania upozorniť na korupciu. Svoje podozrenia môžu oznámiť buď priamo:

na telefónnom čísle: 02/208 37 444

alebo

na e-mailovej adrese: korupcia@genpro.gov.sk

Linky budú zriadené na Úrade špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky.

Vedomosti o korupčnom správaní sa by mali občania oznamovať v čo najkonkrétnejšej podobe. Uviesť môžu meno a kontaktnú adresu, aby mohli byť informovaní o vybavení podnetu, alebo pre potreby doplnenia údajov.

Generálna prokuratúra Slovenskej republiky zároveň upozorňuje občanov, že podľa Trestného zákona (§ 345), kto iného lživo obviní z trestného činu v úmysle privodiť jeho trestné stíhanie, dopustí sa trestného činu krivého obvinenia. 

Zdroj: GP SR
Ilustračné foto: internet 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1627

Nový príspevok

Nové v judikatúre

Hľadať všade
PoUtStŠtPiSoNe
: