Piatok, 26. apríl 2024 | meniny má Jaroslava , zajtra Jaroslav
Svetový deň duševného vlastníctva
Predplatné
Piatok, 26. apríl 2024 | meniny má Jaroslava , zajtra Jaroslav
Svetový deň duševného vlastníctva
TlačPoštaZväčšiZmenši

Študenti PF UK na modelovom zasadnutí Ústavnoprávneho výboru NR SR

najpravo.sk • 16.5. 2014, 17:11

Študenti Právnickej fakulty Univerzity Komenského sa zúčastnili na modelovom zasadnutí Ústavnoprávneho výboru NR SR. Simulované zasadnutie výboru sa uskutočnilo v spolupráci s kanceláriou NR SR a bolo určené pre študentov 2. ročníka bakalárskeho štúdia v odbore právo v rámci predmetu Teória a prax legislatívy, zabezpečovaného Katedrou ústavného práva.


Cieľom projektu bolo priblížiť študentom praktické fungovanie zákonodarného procesu na základe modelového zasadnutia výboru Národnej rady Slovenskej republiky. Po úvodnej teoretickej prednáške boli študenti rozdelení do jednotlivých funkcií (napr. predseda výboru, podpredsedovia výboru, členovia výboru, spravodajca, navrhovateľ, verejnosť atď.) a následne pod odborným dohľadom pracovníkov Kancelárie NR SR simulovali rokovanie Ústavnoprávneho výboru NR SR o dvoch fiktívnych návrhoch zákonov a jednej medzinárodnej zmluve (druhé čítanie a rokovanie gestorského výboru).

Predmetné návrhy zákonov, ako aj pozmeňujúce a doplňujúce návrhy k nim, boli vypracované priamo študentmi. Dokumenty súvisiace s rokovaním výboru boli vytvorené v spolupráci s pracovníkmi Kancelárie NR SR.

Účelom simulovaného zasadnutie bolo oboznámiť študentov s činnosťou NR SR a jej výborov, stimulovať ich záujem o veci verejné a mobilizovať budúcich absolventov práva v oblasti legislatívy.

Zdroj a foto: flaw.uniba.sk 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1103

Nový príspevok

Nové v judikatúre

Hľadať všade
PoUtStŠtPiSoNe
: