Sobota, 20. apríl 2024 | meniny má Marcel , zajtra Ervín
Predplatné
Sobota, 20. apríl 2024 | meniny má Marcel , zajtra Ervín
TlačPoštaZväčšiZmenši

Nový vedecký časopis Právnickej fakulty UPJŠ

najpravo.sk • 22.9. 2013, 07:18

Začiatkom septembra tohto roku vydala Právnická fakulta Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach prvé číslo elektronického vedeckého časopisu STUDIA IURIDICA Cassoviensia.

Tento nový časopis sa zameriava na publikáciu pôvodných vedeckých článkov a štúdií tematicky zameraných na rôzne právne vedy, a zároveň v menšom rozsahu prináša aj diskusné príspevky, prehľad judikatúry, recenzie odborných/vedeckých publikácií a informácie z vedeckého života. Poslaním časopisu je stať sa moderným vedeckým periodikom smerovaným nielen ku akademickej obci, ale aj k realizačnej a aplikačnej praxi.

Časopis má ambíciu stať sa hodnoverným zdrojom informácií z oblasti práva tak pre vedeckých pracovníkov, pedagógov, študentov, ako aj pre právnickú prax. Jeho cieľom je tiež preniknúť na akademickú pôdu iných univerzít a fakúlt, a to nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí a dostať tak výsledky práce akademických zamestnancov a doktorandov Právnickej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach do širšieho povedomia odbornej verejnosti.

Vedecký časopis STUDIA IURIDICA Cassoviensia by sa mal vydávať dvakrát ročne. Publikujú sa v ňom vedecké články v slovenskom, českom a anglickom jazyku, pričom každý článok podlieha recenznému konaniu dvoch recenzentov na princípe „double-blind peer review". Vedeckosť tohto časopisu podporuje aj zahraničná účasť odborníkov v redakčnej rade časopisu.

Výkonným redaktorom časopisu je JUDr. Radomír Jakab, PhD., redakčný výbor tvoria JUDr. Radomír Jakab, PhD., JUDr. Anna Romanová, PhD. a JUDr. Diana Treščáková, PhD.. Predsedníčkou redakčnej rady je doc. JUDr. Gabriela Dobrovičová, CSc. (Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, Právnická fakulta, Slovenská republika) a členmi redakčnej rady sú Dr. h.c., prof. JUDr. Vladimír Babčák, CSc. (Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, Právnická fakulta, Slovenská republika), doc. JUDr. Milena Barinková, CSc. (Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, Právnická fakulta, Slovenská republika), prof. JUDr. Michael Bogdan, PhD. (Univerzita v Lunde, Právnická fakulta, Švédske kráľovstvo), prof. JUDr. Alexander Bröstl, CSc. (Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, Právnická fakulta, Slovenská republika), prof. JUDr. Aleš Gerloch, CSc. (Univerzita Karlova v Prahe, Právnická fakulta, Česká republika), prof. JUDr. Zdeňka Gregorová, CSc. (Masarykova univerzita v Brne, Právnická fakulta, Česká republika), prof. JUDr. Marie Karfíková, CSc. (Univerzita Karlova v Prahe, Právnická fakulta, Česká republika), prof. JUDr. Ján Kľučka, CSc. (Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, Právnická fakulta, Slovenská republika), prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, Právnická fakulta, Slovenská republika), prof. Dr. Marijan Pavčnik (Univerzita v Ľubľane, Právnická fakulta, Slovinská republika), prof. dr. hab. Stanislaw Sagan (Univerzita v Rzeszówe, Fakulta práva a verejnej správy, Poľská republika) a prof. JUDr. Peter Vojčík, CSc. (Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, Právnická fakulta, Slovenská republika).

STUDIA IURIDICA Cassoviensia je open access časopisom, t.j. všetky články v ňom publikované sú voľne dostupné na stránke časopisu http://sic.pravo.upjs.sk/ . 

Ilustračné foto: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1496

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: