Utorok, 23. apríl 2024 | meniny má Vojtech , zajtra Juraj
Svetový deň kníh a autorských práv
Predplatné
Utorok, 23. apríl 2024 | meniny má Vojtech , zajtra Juraj
Svetový deň kníh a autorských práv
TlačPoštaZväčšiZmenši

Ministri spravodlivosti rokujú o pouličnom násilí

najpravo.sk • 21.9. 2012, 09:21

V dňoch 20. a 21. septembra 2012 sa koná vo Viedni zasadnutie ministrov spravodlivosti členských štátov Rady Európy. Ministri a predstavitelia Rady Európy diskutujú o problematike pouličného násilia, a to najmä z hľadiska postavenia mladistvých ako páchateľov a obetí trestnej činnosti. Ministri spravodlivosti prejednajú tiež otázku nových komunikačných stratégií skupín zameraných na organizovanú trestnú činnosť.

V rámci úvodného panelu Minister spravodlivosti Českej republiky Pavel Blažek zoznámi zahraničných partnerov so základnými rysmi zachádzania s mladistvými páchateľmi a porozpráva tiež o postavení obetí v českom trestnom konaní.

Česká trestná legislatíva sa v oblasti mladistvých páchateľov vyznačuje určitými špecifikami, a to najmä tým, že oproti účelu trestu ukladaného dospelým páchateľov je kladený mimoriadny dôraz predovšetkým na výchovný, resp. individuálne preventívny účel. Hlavným cieľom ukladaných opatrení je začleniť mladistvého páchateľa späť do spoločnosti a znížiť riziko recidívy.

Druhá časť medzinárodnej koferencie je venovaná problematike organizovaných skupín a ich nových spôsobov komunikácie prostredníctvom nových médií. V posledných rokoch nabrala na význame počítačová kriminalita a vlády jednotlivých štátov musia čeliť týmto novým hrozbám. Viedenské stretnutie predstaviteľov Rady Európy tak je jedinečnou príležitosťou pre výmenu vzájomných skúseností v tejto oblasti.

Zasadnutie ministrov spravodlivosti vo Viedni hostí rakúska ministerka Beatrix Karl a zúčastní sa ho aj slovenský minister Tomáš Borec, riaditeľ komisie OSN o drogách a zločine Jurij Fedotov, eurokomisárka pre spravodlivosť Viviane Redingová a generálny tajomník Rady Európy Thorbjørn Jagland.

Zdroj: Petra Hrubá (MS ČR)
Ilustračné foto: stock.xchng 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1576

Nový príspevok

Nové v judikatúre

Hľadať všade
PoUtStŠtPiSoNe
: