Piatok, 26. apríl 2024 | meniny má Jaroslava , zajtra Jaroslav
Svetový deň duševného vlastníctva
Predplatné
Piatok, 26. apríl 2024 | meniny má Jaroslava , zajtra Jaroslav
Svetový deň duševného vlastníctva
TlačPoštaZväčšiZmenši

Borec sa dnes stretne s Blažekom

najpravo.sk • 27.8. 2012, 09:20

Minister spravodlivosti Českej republiky Pavel Blažek sa dnes 27. augusta stretne so svojim slovenským kolegom, Ministrom spravodlivosti SR Tomášom Borecom.

Ide o prvú zahraničnú pracovnú cestu českého ministra, pričom Slovensko si pre svoju prvú návštevu vybral z dôvodu, že ho považuje za historicky a politicky kľúčového partnera pre Českú republiku. Súčasťou českej delegácie bude aj prvý námestník ministra Daniel Volák a generálny riaditeľ Väzenskej služby ČR Jiří Tegler.

Hlavným predmetom rokovania ministrov bude zmena vonkajšej diferenciácie väzníc zo súčasných štyroch typov na dva v Českej republike a problematika elektronického monitoringu odsúdených.

Pri príležitosti tejto návštevy sa bude diskutovať tiež o Protokole k bilaterálnej Zmluve o právnej pomoci poskytovanej justičnými orgánmi a o úprave niektorých právnych vzťahov v občianskych a trestných veciach, ktorú Česká a Slovenská republika uzavreli v roku 1992. Pripravovaný protokol okrem iného vymedzuje postup a podmienky pre cezhraničné sledovanie, ďalej upravuje postup a podmienky pri získavaní dôkazov v trestnej veci za použitia agenta a súčasne tiež stanovuje výnimku zo všeobecnej zásady špeciality pri vydávaní na základe európskeho zatýkacieho rozkazu.

Na záver oficiálnych rokovaní bude slávnostne podpísaná Dohoda o spolupráci medzi Väzenskou službou ČR a Zborom väzenskej a justičnej stráže SR.

Zdroj: MS ČR, Petra Hrubá
Ilustračné foto: stock.xchng 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1280

Nový príspevok

Nové v judikatúre

Hľadať všade
PoUtStŠtPiSoNe
: