Sobota, 20. apríl 2024 | meniny má Marcel , zajtra Ervín
Predplatné
Sobota, 20. apríl 2024 | meniny má Marcel , zajtra Ervín
TlačPoštaZväčšiZmenši

Letná škola IT práva

Katarína Kesselová • 19.8. 2013, 21:19

V rakúskom mestečku Reichenau an der Rax bol začiatkom augusta zvýšený výskyt fanúšikov práva duševného vlastníctva a informačných technológií. Môže za to letná škola organizovaná univerzitami v Brne, Göttingene, Pécsi, Trnave, Wroclawi a Infolaw Research Group vo Viedni.

Tridsiatka študentov najmä z Vyšehradskej štvorky, ale i z Číny a Nórska si vypočula prednášky k témam ako právna ochrana počítačových programov, verejné licencie, ochrana osobných údajov, podvody s kreditnými kartami, vyšetrovanie kyberkriminality či ochrana spotrebiteľa na internete.

Praktickým obohatením programu prispel Christopher Kuner, ktorý viedol workshop zameraný na dojednávanie zmlúv. Časť študentov si vyskúšala rolu amerického poskytovateľa cloudových služieb a druhá potenciálneho európskeho partnera. Pri rokovaní sa museli vyrovnať s rozdielnymi právnymi úpravami i skrytými motiváciami oboch strán.

Popri kultúrnej (kláštor Melk) a spoločenskej (ochutnávka vín) časti programu na študentov čakalo aj vypracovanie a prezentácia prípadových štúdií, zaoberajúcich sa prednášanými témami. Na právne problémy aplikovali nielen európske pramene, ale i svoje národné, čo umožnilo porovnať rozdielne implementačné prístupy jednotlivých krajín.

Ak Vás zaujíma toto špecializované odvetvie a o rok by ste radi strávili týždeň medzi vám podobnými nadšencami, viac sa o akadémii ICT práva dozviete na: www.lawandict.eu.

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1868

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: