Utorok, 19. marec 2024 | meniny má Jozef , zajtra Víťazoslav
Predplatné
Utorok, 19. marec 2024 | meniny má Jozef , zajtra Víťazoslav
TlačPoštaZväčšiZmenši

Pozor, na Slovensku úraduje falošný exekútor!

najpravo.sk • 5.8. 2012, 15:45

Sociálna poisťovňa upozornila pred pár dňami svojich klientov na podvodné konanie pri vymáhaní pohľadávok.

Dňa 26.7.2012 totiž navštívil klient Sociálnej poisťovne pobočku v Nových Zámkoch a priniesol doporučenú zásielku s označením od JUDr. Petra Kováča z Bratislavy. List je upovedomením o začatí exekúcie, v ktorom údajný úrad súdneho exekútora vyzýva na úhradu pohľadávky voči Sociálnej poisťovni vo výške 333,77 eur a trov exekútorského úradu vo výške 127 eur. Úhradu požaduje obratom na bankový účet číslo 13733430/5200. Ide o rovnaký účet, ako bol uvádzaný v podvodnom liste z apríla tohto roku, v prípade ktorého Sociálna poisťovňa podala trestné oznámenie.

Klient, ktorý bol adresátom uvedeného listu, však vôbec nedlhuje Sociálnej poisťovni sumu, aká sa v liste uvádza. Samotný list, jeho forma aj obsah javia známky podvodu. Sociálna poisťovňa vo svojom stanovisku uviedla, že podá v tejto veci trestné oznámenie.

Pozrite si, ako vyzerá podvodnícky list (KLIKNITE SEM)

Sociálna poisťovňa ďalej oznámila, že ústredie i všetky pobočky majú účty otvorené výlučne v Štátnej pokladnici – kód banky 8180.

Reakcia komory exekútorov

Slovenská komora exekútorov okamžite reagovala na vzniknutú situáciu a vo vyjadrení sa dôrazne dištancovala od prípadu neoprávneného vymáhania pohľadávok, ktorý zverejnila Sociálna poisťovňa.

„Dovoľujeme si verejnosť informovať, že osoba vydávajúca sa za súdneho exekútora uvedená v podvodnej výzve, ním nie je a ani súdnym exekútorom nikdy nebola. V tejto súvislosti vyzývame verejnosť na zvýšenú ostražitosť. V prípade akýchkoľvek pochybností o oprávnenosti výkonu funkcie súdneho exekútora odporúčame vykonať kontrolu v aktuálnom zozname súdnych exekútorov, prípadne kontaktovať zamestnancov komory telefonicky alebo emailom. Slovenská komora exekútorov v dohľadnej dobe prijme opatrenia, ktoré takémuto podvodnému konaniu zabránia." uvádza komora vo svojom vyjadrení.

Zdroj: Sociálna poisťovňa, Slovenská komora exekútorov
Ilustračné foto: stock.xchng 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 2189

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: