Štvrtok, 18. apríl 2024 | meniny má Valér , zajtra Jela
Európsky deň za práva pacientov
Predplatné
Štvrtok, 18. apríl 2024 | meniny má Valér , zajtra Jela
Európsky deň za práva pacientov
TlačPoštaZväčšiZmenši

Minister Borec rokoval so zástupcami Odborového zväzu justície v SR

najpravo.sk • 2.12. 2013, 20:33

​Minister spravodlivosti Tomáš Borec v pondelok 25. novembra rokoval so zástupcami Odborového zväzu justície v SR. Predmetom stretnutia boli predovšetkým informácie o doterajších rokovaniach s Ministerstvom financií SR týkajúcich sa zabezpečenia platových náležitostí zamestnancov justície v roku 2014, ako aj určenie finančných prostriedkov z rezervy kapitoly ministerstva za účelom tohtoročného ohodnotenia zamestnancov justície.

Zamestnanci súdov, ktorí nie sú sudcami, nie sú ohodnocovaní tak, ako by zodpovedalo ich náročnej práci na čoraz viac preťažených súdoch. Preto minister Borec na zmiernenie ich nedostatočného ohodnotenia rozhodol o určení rezervy finančných prostriedkov pre rok 2013 na odmeny zamestnancov súdnictva, a to v celkovej výške 791 tis. eur.

Uvedené rozhodnutie spolu s plošnou valorizáciou platov v štátnej správe predstavuje čiastkový krok v zlepšovaní ohodnotenia zamestnancov justície v SR. Minister T. Borec zároveň potvrdil, že bude odmietať pokusy o šetrenie v rezorte na úkor platov približne 4 500 radových zamestnancov justície.

Predstavitelia MS SR na rokovaní tiež deklarovali, že budú naďalej vyvíjať aktivity v prospech platového zabezpečenia zamestnancov súdov. MS SR pri rokovaniach s MF SR dôrazne uplatňuje ako jednu zo svojich priorít nevyhnutnú potrebu navýšenia záväzného ukazovateľa osobných výdavkov pre zamestnancov súdov, keďže tieto ani v súčasnosti nepokrývajú reálne potreby platov zamestnancov súdov.

MS SR berie na vedomie fakt, že OZJ v SR ostáva v štrajkovej pohotovosti. Zároveň predstavitelia OZJ v SR ocenili aktivity vyvíjané MS SR vo vzťahu k platovému zabezpečeniu a deklarovali, že pred nátlakovými akciami voči MS SR budú naďalej uprednostňovať konštruktívny dialóg a pozorne sledovať plnenie sľubov zo strany MS SR. 

Zdroj: MSSR
Ilustračné foto: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1243

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: