Piatok, 29. marec 2024 | meniny má Miroslav , zajtra Vieroslava
Predplatné
Piatok, 29. marec 2024 | meniny má Miroslav , zajtra Vieroslava
TlačPoštaZväčšiZmenši

Zamestnancov súdov zdobili červené stužky

najpravo.sk • 11.9. 2012, 10:11

Včera 10. septembra sa uskutočnilo pred Ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny protestné zhromaždenie, ktoré bolo namierené proti návrhu vlády o nulovom raste platov zamestnancov v štátnej službe a verejnej sfére. Odborári požadovali valorizáciu platov o 10 percent, vláda tento návrh však neakceptovala. Predstavitelia nevýrobných odborových zväzov vychádzali z minuloročnej aj tohtoročnej inflácie ako aj z avizovaného rastu cien jednotlivých komodít. Pred Ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny sa stretli zamestnanci z rezortov verejnej správy, školstva, zdravotníctva ako aj justície.

V roku 2010 bola stupnica platových taríf zvýšená len o 1%, v rokoch 2011 a 2012 bol nulový rast platov, ktorý priniesol so sebou s vývojom inflácie v SR reálny prepad platov zamestnancov. Týmto došlo k zníženiu životnej úrovne zamestnancov a ich rodín pracujúcich napríklad v zariadeniach sociálnych služieb, v školstve, v Regionálnych úradoch verejného zdravotníctva, civilných zamestnancov armády, polície, justičnej stráže, zamestnancov na Úradoch práce, v Slovenskej akadémii vied a v ďalších profesiách na rôznych pracoviskách a v inštitúciách vo verejnom záujme a v štátnej sfére.

Podpornou akciou "Červené stužky" sa zamestnanci justície v SR v štátnej službe ako aj vo verejnom záujme pripojili k protestnej akcii na podporu kolektívneho vyjednávania podpisu vyššej kolektívnej zmluvy a počas pondelka vyjadrili podporu protestnej akcii tým, že si na odev pripli červené stužky.

Foto: stock.xchng 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 2333

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: