Sobota, 20. apríl 2024 | meniny má Marcel , zajtra Ervín
Predplatné
Sobota, 20. apríl 2024 | meniny má Marcel , zajtra Ervín
TlačPoštaZväčšiZmenši

ANDREJ KISKA: Tretinu vysokých škôl by som zavrel

najpravo.sk • 4.9. 2017, 18:31

Prezident Andrej Kiska v pondelok slávnostne otvoril školský rok 2017/2018 na Evanjelickom gymnáziu v Tisovci. So študentmi gymnázia hovoril aj o tom, aké dôležité je zvoliť si kvalitnú vysokú školu.

„Keby som mal tú možnosť, tretinu vysokých škôl by som zavrel. Na Slovensku sú vysoké školy, na ktoré vás zoberú ľahko a okamžite. Kde sa dá „bez problémov“ študovať, kde od vás nikto nič náročnejšie nechce. Ale keď sa vysoká škola skončí, nikto týchto študentov nechce zamestnať.“ zverejnil dnes prezident na svojom profile.

„Keď som ešte podnikal v Poprade, zamestnávali sme viac ako 500 ľudí. Na každú voľnú pozíciu nám vždy prišlo tak 30-50 životopisov. Vždy som sa najskôr pozrel, na akú vysokú školu daný človek chodil, až potom som čítal ďalej. Na základe skúseností som životopisy z niektorých vysokých hádzal rovno do koša.“ Dodal, že študentom vždy odporúča, aby si pozreli rebríčky univerzít a podľa toho sa rozhodovali. Aby sa nebáli ísť študovať aj do zahraničia. Len ich vždy prosí, aby sa vrátili a pomohli nám urobiť zo Slovenska modernú krajinu.

Zdroj: prezident.sk, Facebook
Ilustračné foto: prezident.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 998

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: