Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
Predplatné
Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
TlačPoštaZväčšiZmenši

Študenti práva radia ostatným kolegom

najpravo.sk • 21.2. 2017, 19:55

Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach s finančnou pomocou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR spustila internetový portál Students for Students.

Tento portál je súčasťou uceleného praktického vzdelávania študentov práva na Právnickej fakulte Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach – klinického právneho vzdelávania.

Cieľom portálu je umožniť študentom Právnickej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach rozvíjať a prehlbovať svoje poznatky nadobudnuté štúdiom interaktívnym spôsobom.

Portál umožňuje študentom všetkých fakúlt Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach položiť študentom práva otázku z vybranej oblasti práva, v ktorej potrebujú získať relevantné právne informácie. Študenti práva pod dohľadom supervízora – skúseného advokáta, následne na túto otázku bezplatne vypracujú odpoveď. Týmto spôsobom majú študenti práva možnosť nielen prehĺbiť svoje teoretické poznatky a aplikovať ich, ale aj zlepšiť svoje analytické myslenie, komunikačné zručnosti a schopnosť samostatne pracovať s právnymi predpismi na účely zodpovedania konkrétnej otázky z oblasti práva. Zároveň prispievajú k zvyšovaniu právneho vedomia širšej skupiny ľudí, ktorí nemajú právnické vzdelanie a potrebujú konkrétnu právnu informáciu na riešenie bežnej životnej situácie.

Portál umožňuje položiť otázky z občianskeho, obchodného, daňového, pracovného a stavebného práva. V prípade, že otázka nespadá do žiadnej z vybraných právnych oblastí, alebo z dôvodu svojej konkrétnosti, prípadne zložitosti problému vyžaduje reálne poskytnutie právnej služby advokáta, koordinátori portálu si vyhradzujú právo na otázku neodpovedať. Študent UPJŠ má možnosť vo formulári uviesť, aby jeho otázka a odpoveď na ňu nebola publikovaná vo výsledkoch vyhľadávania v rámci ostatných už zodpovedaných otázok. V opačnom prípade je otázka a odpoveď na ňu automaticky zverejnená v autorizovanej zóne pre ostatných študentov UPJŠ.

Vzhľadom na to, že cieľom tohto portálu je primárne vzdelávanie študentov práva, ich odpovede na otázky z oblasti práva nenahrádzajú právne služby advokátov a majú výlučne informatívnu a odporúčaciu povahu. V prípade potreby poskytnutia právnej služby je potrebné sa obrátiť na advokáta, činnosť ktorých tento portál nenahrádza.

Zdroj: http://portal.ccvapp.upjs.sk/stranka-forum/students-for-students/21
Ilustračné foto: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 891

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: