Sobota, 20. apríl 2024 | meniny má Marcel , zajtra Ervín
Predplatné
Sobota, 20. apríl 2024 | meniny má Marcel , zajtra Ervín
TlačPoštaZväčšiZmenši

Slovenský sudca odsúdený v Česku sa vzdal funkcie

najpravo.sk • 6.4. 2014, 21:06

Súdna rada Slovenskej republiky mala na svojom poslednom zasadnutí na programe tiež podnet JUDr. Slavomíra Cimermana, sudcu Okresného súdu Veľký Krtíš na podanie návrhu na odvolanie sudcu Okresného súdu Veľký Krtíš Mgr. Milana Vargu.

JUDr. Cimerman vo svojom podnete, ktorý je zverejnený na webovom portáli Súdnej rady SR uvádza, že sudca Mgr. Milan Varga sa dopustil úmyselného trestného činu, pre ktorý bol Okresným súdom vo Frýdku Místku rozsudkom v spojení s rozhodnutím odvolacieho Krajského súdu v Ostrave, ktorý nadobudol právoplatnosť dňa 8. 4. 2011 uznaný vinným z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky podľa § 274 ods. 1 Trestného zákona a odsúdený na peňažný trest a náhradný trest odňatia slobody v trvaní trochmesiacov ako i trest zákazu činnosti riadenia motorových vozidiel na dobu 18 mesiacov.

Podľa zákona o sudcoch a prísediacich prezident na návrh súdnej rady sudcu odvolá okrem iného aj na základe právoplatného odsudzujúceho rozsudku za úmyselný trestný čin.

Súdna rada však predmetný bod programu z rokovania nakoniec vypustila, a to z dôvodu, že sudca Mgr. Varga sa 21. marca 2014 vzdal funkcie sudcu listom doručeným prezidentovi Slovenskej republiky a funkcia sudcu mu zanikla 31. marca 2014.

Zdroj: Súdna rada SR
Ilustračné foto: najprávo.sk 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1646

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: