Utorok, 16. apríl 2024 | meniny má Dana/Danica , zajtra Rudolf
Predplatné
Utorok, 16. apríl 2024 | meniny má Dana/Danica , zajtra Rudolf
TlačPoštaZväčšiZmenši

Elektronizácia služieb Ústavného súdu SR

najpravo.sk • 23.9. 2012, 16:41

Kancelária Ústavného súdu Slovenskej republiky podpisom zmluvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku s Ministerstvom financií Slovenskej republiky, ktoré je sprostredkovateľským orgánom pre Operačný program Informatizácia spoločnosti (OPIS), získala prostriedky vo výške 3 499 815, 40 € na realizáciu projektu „Elektronizácia služieb Ústavného súdu Slovenskej republiky".

Projekt „Elektronizácia služieb Ústavného súdu Slovenskej republiky" je spolufinancovaný z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja prostredníctvom Operačného programu Informatizácia spoločnosti – Tvoríme vedomostnú spoločnosť.

Hlavným cieľom projektu je dosiahnutie rýchlejšieho priebehu konaní pred Ústavným súdom Slovenskej republiky a väčšia dostupnosť informácií o konaní pre všetkých účastníkov konania, zníženie počtu prieťahov v konaniach fyzických a právnických osôb na súdoch Slovenskej republiky, čo by malo viesť k zníženiu sumy vyplácanej zo štátneho rozpočtu, ktorá bola Ústavným súdom Slovenskej republiky priznaná ako primerané finančné zadosťučinenie za prieťahy v týchto konaniach.

Významným prínosom projektu pre občanov bude ich kvalitnejšie informovanie o činnosti Ústavného súdu Slovenskej republiky. Fyzickým a právnickým osobám ako navrhovateľom a sťažovateľom pred Ústavným súdom Slovenskej republiky bude umožnené sledovať priebeh a stav činností, ktoré majú vzťah k ich podaniu a s Ústavným súdom Slovenskej republiky právne záväzne elektronicky komunikovať.

Realizácia projektu, ktorý by mal byť ukončený 30. septembra 2014, je ďalším významným príspevkom nielen k informatizácii štátnej a verejnej správy, ale aj k rozšíreniu možnosti kontroly demokracie a ústavnosti v Slovenskej republike.

Zdroj: ÚS SR 
Ilustračné foto: stock.xchng

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1848

Nový príspevok

Nové v judikatúre

Hľadať všade
PoUtStŠtPiSoNe
: