Piatok, 26. apríl 2024 | meniny má Jaroslava , zajtra Jaroslav
Svetový deň duševného vlastníctva
Predplatné
Piatok, 26. apríl 2024 | meniny má Jaroslava , zajtra Jaroslav
Svetový deň duševného vlastníctva
TlačPoštaZväčšiZmenši

Začína sa výber nových síl na špecializovaný Okresný súd Banská Bystrica

najpravo.sk • 13.9. 2016, 18:52

Ministerka spravodlivosti SR Lucia Žitňanská uviedla na poslednom zasadnutí Súdnej rady SR, že v súvislosti s prioritami ministerstva týkajúcimi sa legislatívnych zmien exekúcií a elektronického platobného rozkazu, kde sa očakáva vytvorenie osobitného pracoviska pre vybavovanie exekučnej agendy a vydávanie elektronických platobných rozkazov sa očakávajú aj určité náklady pre rezort, a to jednak na vybavenie priestorov, ale hlavne náklady súvisiace s personálnym zabezpečením, a to nad rámec existujúceho stavu sudcov a zamestnancov justície. Na tomto osobitnom pracovisku, ktoré by malo byť na Okresnom súde Banská Bystrica, by malo pôsobiť podľa vtedajšieho vyjadrenia ministerky 127 zamestnancov a 8 až 12 sudcov.

Výberové konania už boli zverejnené

  • Predseda Okresného súdu Banská Bystrica dňa 6. septembra 2016 vyhlásil výberové konanie na obsadenie 13 voľných miest sudcov, pričom písomnú žiadosť o zaradenie do výberového konania musia záujemcovia doručiť do 30. septembra 2016 a výberové konanie začne 7. novembra 2016. Nových sudcov bude vyberať komisia v zložení: 1. doc. JUDr. Milan Ďurica, PhD. (Súdna rada SR); 2. JUDr. Peter Zachar (Súdna rada SR); 3. JUDr. Andrej Bartakovič (NR SR); 4. JUDr. Branislav Jablonka, PhD. (MS SR); 5. člen bude oznámený dodatočne (člen zvolený Sudcovskou radou OS Banská Bystrica).
  • Dňa 12. 9. 2016 bol vyhlásený výber na obsadenie 20 štátnozamestnaneckých miest na funkciu vyšší súdny úradník, teda funkciu vyžadujúcu vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa v študijnom odbore právo. Termín na doručenie prihlášok je taktiež 30. september 2016, pričom výber sa uskutoční 10. októbra 2016.
  • Zároveň Okresný súd Banská Bystrica vyhlásil výber na 4 štátnozamestnanecké miesta na pozíciu hlavný referent – asistent, kde kvalifikačným predpokladom je úplné stredné vzdelanie a požaduje sa štandardne strojopis a práca s počítačom. Uzávierka prihlášok je 29. septembra 2016, pričom výber sa uskutoční 11. októbra 2016.

Bližšie informácie nájdete na webe ministerstva TU (KLIKNITE).

Zdroj: justice.gov.sk
Ilustračné foto: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 857

Nový príspevok

Nové v judikatúre

Hľadať všade
PoUtStŠtPiSoNe
: