Piatok, 26. apríl 2024 | meniny má Jaroslava , zajtra Jaroslav
Svetový deň duševného vlastníctva
Predplatné
Piatok, 26. apríl 2024 | meniny má Jaroslava , zajtra Jaroslav
Svetový deň duševného vlastníctva
TlačPoštaZväčšiZmenši

Študent košickej právnickej fakulty uspel na prestížnom medzinárodnom podujatí

najpravo.sk • 23.10. 2017, 19:15

Tento rok sa v dňoch 4 - 15 septembra v Ríme uskutočnil už 26. ročník Letnej školy o vesmírnom práve a vesmírnej politike pod záštitou Európskeho centra pre vesmírne právo (ECSL) v spolupráci s Univerzitou Sapienza. Aj napriek tomu, že Slovensko ešte stále nie je plnohodnotnou členskou krajinou Európskej vesmírnej agentúry (ESA), slovenskí študenti sa tohto prestížneho podujatia zúčastňujú už od roku 2014.

Tohtoročnej Letnej školy sa zúčastnilo 42 študentov a mladých profesionálov reprezentujúcich celkovo 23 krajín, pričom Slovenskú republiku tento rok reprezentoval Peter Béreš z Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Účastníkom prednášali svetoví odborníci z akademického prostredia ako aj zástupcovia popredných firiem aktívnych v oblasti vesmírnych technológii. Účastníci mali tiež možnosť navštíviť priestory Centra pre pozorovanie zeme (ESRIN), Talianskej vesmírnej agentúry (ASI), Medzinárodného inštitútu pre unifikáciu súkromného práva (UNIDROIT) ako aj spoločností Thales Alenia a Telespazio.

Nadobudnuté vedomosti mohli účastníci následne využiť pri spracovaní a prezentovaní skupinového projektu na tému Právne otázky a geologický prieskum Marsu za účelom ťažby nerastných surovín, ktorý následne prezentovali pred panelom štyroch členov hodnotiacej komisie zloženej z renomovaných odborníkov. Peter Béreš získal spolu so svojím tímom ocenenie za najlepší celkový projekt zo všetkých.

Foto 1 - Peter Béreš v Talianskej vesmírnej agentúre.


Foto 2 - Členovia hodnotiacej komisie - spodný rad zľava: Prof. Sergio Marchisio (Univerzita Sapienza), Dr. Marco Ferrrazzani (ESA), Prof. Philippe Achilleas (Univerzita Paris Sud), Prof. Francesco Amicucci (Thales Alenia).


Foto 3 - Ocenenie za najlepší celkový projekt.

Zdroj a foto: PF UPJŠ

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 752

Nový príspevok

Nové v judikatúre

Hľadať všade
PoUtStŠtPiSoNe
: