Utorok, 16. apríl 2024 | meniny má Dana/Danica , zajtra Rudolf
Predplatné
Utorok, 16. apríl 2024 | meniny má Dana/Danica , zajtra Rudolf
TlačPoštaZväčšiZmenši

Rekodifikácia civilného procesu už v Zbierke zákonov

najpravo.sk • 11.8. 2015, 15:26

 

Po tom, čo prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska podpísal zákony tvoriace rekodifikáciu civilného procesného práva v Slovenskej republike už vyšli v Zbierke zákonov:

Zákony nadobudnú účinnosť dňa 1. júla 2016, dovtedy má verejnosť čas sa s nimi oboznámiť. V súvislosti s rekodifikáciou Ministerstvo spravodlivosti SR predložilo do legislatívneho procesu aj návrh zákona na vykonanie Civilného sporového poriadku, Civilného mimosporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Tento návrh je reflexiou na zmeny vykonané v rámci procesu rekodifikácie civilného práva procesného a obsahuje 175 novelizačných článkov. Viac ako obsahové zmeny zahŕňa zmeny technického charakteru, zmeny terminologické a zmeny, ktoré si vyžiadala potreba riadneho uplatňovania novoprijatých kódexov.

Podotýkame, že podľa § 2 Zákona č. 1/1993 Zb. o Zbierke zákonov, o všetkom, čo bolo v Zbierke zákonov uverejnené, platí domnienka, že dňom uverejnenia sa stalo známym každému, koho sa to týka; domnienka o znalosti vyhlásených všeobecne záväzných právnych predpisov je nevyvrátiteľná.

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 5209

Nový príspevok

Nové v judikatúre

Hľadať všade
PoUtStŠtPiSoNe
: