Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
Predplatné
Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
TlačPoštaZväčšiZmenši

REKODIFIKÁCIA: Zverejnil sa návrh Civilného sporového poriadku

najpravo.sk • 24.7. 2014, 13:02

Po Správnom súdnom poriadku bola predložená na odbornú diskusiu ďalšia časť rekodifikácie civilného práva procesného. Komisia pre rekodifikáciu civilného práva procesného zverejnila návrh paragrafového znenia ďalšieho nosného kódexu novej úpravy civilného práva procesného – Civilného sporového poriadku.

Civilný sporový poriadok je jedným z troch kódexov, ktoré v zmysle vládou SR schváleného legislatívneho zámeru nahradia súčasný Občiansky súdny poriadok. Civilný sporový poriadok bude upravovať postup súdu, strán a osôb zúčastnených na konaní pri prejednávaní a rozhodovaní sporov. Takzvané mimosporové veci a postup súdu v správnom súdnictve bude upravený v osobitných kódexoch.

„Nové kódexy prispejú k efektívnejšiemu, rýchlejšiemu a spravodlivejšiemu súdnemu konaniu a k účinnejšej ochrane práv fyzických i právnických osôb.“ uviedlo dnes Ministerstvo spravodlivosti SR. Návrh reformy bude predložený do medzirezortného pripomienkového konania v mesiaci september.

Návrh nového kódexu je uverejnený na stránke MS SR TU.

Zdroj: MS SR
Ilustračné foto: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1786

Nový príspevok

Zbytočnosť

Zopár zmien, ktoré sa mohli urobiť jednou novelou, ostatné odpísané zo starého zákona. Prinesie to skôr spomalenie činnosti súdov, keďže sa všetci budú musieť oboznamovať s novými číslami paragrafov. Čo som urobil dnes za pár minút mi bude trvať hodinu, kým si nájdem, čo s čím súvisí. Absolútna zbytočnosť. Nerozumiem, prečo sa stále oháňajú tým, že ide o predpis z roku 1963, veď bol novelizovaný do súčasnej podoby, nie je v podobe, ktorá bola schválená v roku 1963. Stačí odstrániť zopár blbostí a fungujeme ďalej, nie robiť takýto cirkus, ktorý nikomu nepomôže.

sendrej | 24.07.2014 13:47
PoUtStŠtPiSoNe
: