Piatok, 29. marec 2024 | meniny má Miroslav , zajtra Vieroslava
Predplatné
Piatok, 29. marec 2024 | meniny má Miroslav , zajtra Vieroslava
TlačPoštaZväčšiZmenši

Vyjadrenie predsedu NS SR Štefana Harabina k príplatkom sudcov

najpravo.sk • 19.2. 2013, 16:53

Vzhľadom na skutočnosť, že viaceré médiá napríklad - Slovenský rozhlas, televízie RTVS a JOJ zaujal dnešný článok v Hospodárskych novinách „Sudcovia Najvyššieho súdu chcú extra platy", ktorý obsahuje viacero poloprávd, predseda Najvyššieho súdu Štefan Harabin vydáva nasledovné stanovisko:

"Iniciátorom, a ani autorom tejto aktivity na zvýšenie platov nie je predseda Najvyššieho súdu Slovenskej republiky Štefan Harabin a ani „sudcovia okolo neho", ako to tvrdí denník Hospodárske noviny. Nemá nič spoločné s predmetnou akciou. Rovnako nejde o oficiálne stanovisko NS SR. O zámere tejto akcie, krátko po jej vzniku, informovala na porade predsedov kolégií predsedníčka správneho kolégia NS SR JUDr. Ida Hanzelová.

„Uvedomujem si, že je kríza, ktorú síce nespôsobili sudcovia a ani bežní občania, preto som zástancom názoru, minimálne zmrazenia predmetného príplatku a znížiť i ostatné výdavky a náklady s tým spojené. Nemám problém s tým aby bol príplatok úplne zrušený," vysvetlil predseda NS SR Harabin.

Rešpektujem názor sudcov, Sudcovskej rady pri Najvyššom súde SR a právo sudcov sa vyjadriť v pléne. Táto vec úzko súvisí s antidiskriminačnými žalobami, opakujem, že najspravodlivejším a najčestnejším riešením je, aby sudcovia, ktorí poberali tento antidiskriminačný príplatok, ho čestne a transparentne od samého začiatku vrátili štátu a tieto milióny by sa následne použili napríklad pre zapisovateľky a zdravotníctvo."

Zdroj: nssr.gov.sk
Ilustračné foto: najprávo.sk
Foto: nssr.gov.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1528

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: