Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
Predplatné
Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
TlačPoštaZväčšiZmenši

Študenti vysokých škôl kritizovali veľké množstvo nekvalitných vysokých škôl

najpravo.sk • 5.11. 2014, 20:22

Prezident SR Andrej Kiska sa počas svojho pracovného výjazdu do Košíc stretol so zástupcami študentov univerzít a vysokých škôl. Hlavu štátu zaujímal ich názor na kvalitu škôl, kvalitu vzdelávania a prepojenie vyučovania s praxou.

Študenti prezidenta informovali, že za slabinu vzdelávacieho systému na Slovensku považujú veľké množstvo vysokých škôl, ktoré neponúkajú kvalitné vzdelávanie. Za ďalší vážny nedostatok označili študenti slabú prípravu nových vysokoškolákov na stredných školách. Niektoré vysoké školy podľa názoru vysokoškolákov kladú dôraz na teóriu a menej na prax, ktorá študentom po skončení štúdia chýba. Prepojenie súkromného sektora s praxou je na školách rozdielne. Niektoré školy podľa študentov pružne reagujú na potrebu súkromného sektora, ktorý potrebujú špecifiky vzdelaných študentov, iné sú veľmi konzervatívne pri zmenách učebných osnov.

"Bol som na pracovnej ceste v USA, kde som sa rozprával s pedagógmi a študentami najlepšich amerických univerzít v Bostone na MIT a na Stanforde. Dnes som v Košiciach a pozorne počúvam, čo si myslíte o našich školách. V krátkom čase budem hovoriť s ministrom školstva o tom, ako posunúť naše školstvo ďalej, ako zlepšiť kvalitu vzdelávania, ako pripraviť kvalitných študentov pre prax," povedal Andrej Kiska v diskusii s univerzitnými študentmi v Košiciach.

Zdroj: prezident.sk
Ilustračné foto: sxc.hu

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1225

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: