Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
Predplatné
Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
TlačPoštaZväčšiZmenši

Richter: Štúdium práva som bral veľmi seriózne

najpravo.sk • 4.5. 2012, 13:39

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ján Richter reagoval na články uverejnené v denníku SME dňa 30.4.2012 pod názvami „Richter má sporný diplom", „JUDr", „Na tému práce sa nepamätá" a „Richterov bakalár nesedí v čase":

„Rozumiem prirodzenému mediálnemu záujmu o mňa, ako verejnú osobu, teda aj o moje dosiahnuté vzdelanie. Otázky týkajúce sa akreditácií, schválených termínov skúšobných procesov a zmlúv Univerzity Mateja Bela v danom období atď., však môže presne zodpovedať len samotná univerzita, keďže sa týkajú výhradne jej kompetencií, prípadne zákona.

Verím, že banskobystrická Univerzita Matej Bela a osobitne jej právnická fakulta poskytne prípadným záujemcom z médií všetky informácie dokumentujúce moje bakalárske štúdium, ako aj moje magisterské vzdelanie a rigoróznu skúšku.

Podľa mne známych informácií ja a ďalších 38 poslucháčov, ktorí sme v tom istom období absolvovali bakalársku skúšku, vlastníme diplomy s podpisom vtedajšieho dekana, ako aj rektora Milana Murgaša.

Celé svoje štúdium som bral veľmi seriózne a mal som prirodzený záujem absolvovať všetky stupne svojho vyššieho vzdelania v štandardných termínoch.

Zároveň si dovoľujem požiadať denník SME o uvedenie vecí na pravú mieru, keďže práve nepresné a zavádzajúce informácie týkajúce sa môjho vzdelania, uverejnené v denníku SME dňa 30.4.2012, vyvolali neopodstatnenú diskreditáciu mojej osoby, ako aj samotnej Univerzity Mateja Bela. Na margo medializovaných nepresností podotýkam, že dátum vystavenia môjho bakalárskeho diplomu je 19.1.2002. Podľa mojich vedomostí musí byť totožný s termínom absolvovania danej štátnej skúšky"

Zdroj: MPSVaR SR
Ilustračné foto: najpravo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1222

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: