Sobota, 20. apríl 2024 | meniny má Marcel , zajtra Ervín
Predplatné
Sobota, 20. apríl 2024 | meniny má Marcel , zajtra Ervín
TlačPoštaZväčšiZmenši

Prezident Andrej Kiska vymenoval podpredsedníčku najvyššieho súdu

najpravo.sk • 4.6. 2018, 16:57

Prezident SR Andrej Kiska vymenoval Jarmilu Urbancovú na post podpredsedníčky Najvyššieho súdu SR. Ďalšie, v poradí druhé funkčné obdobie sa podpredsedníčke začína s účinnosťou od 7. júna 2018.

Podpredsedníčka najvyššieho súdu Jarmila Urbancová chce v ďalšom funkčnom období pokračovať v skracovaní dĺžky súdnych konaní. Za svoju prioritu považuje aj zjednocovanie rozhodovacej činnosti najvyššieho súdu. V tomto smere chce nadviazať na predchádzajúce funkčné obdobie, ktoré hodnotí mimoriadne pozitívne. „Ako podpredsedníčka som úzko spolupracovala s predsedníčkou najvyššieho súdu Danielou Švecovou a som presvedčená, že naša spolupráca priniesla výsledky v urýchlení súdneho konania na najvyššom súde, a to z 245 dní v roku 2014 na 112 dní v roku 2017.“ skonštatovala Jarmila Urbancová.

 

Za kandidátku na post podpredsedu najvyššieho súdu navrhli Jarmilu Urbancovú predsedníčka najvyššieho súdu Daniela Švecová, 28 sudcov a sudkýň najvyššieho súdu a Sudcovská rada Okresného súdu Bratislava III. Predsedníčka Daniela Švecová je s výsledkom voľby podpredsedu najvyššieho súdu spokojná. „Som presvedčená, že Jarmila Urbancová v predchádzajúcom funkčnom období preukázala spôsobilosť pre riadenie zverených činností súdneho dohľadu a správy súdu. Zároveň verím, že opätovné zvolenie Jarmily Urbancovej prispeje k transparentnému a efektívnemu riadeniu najvyššieho súdu, tak, aby to v prvom rade pocítil občan.“ povedala Daniela Švecová.

Jarmila Urbancová je sudkyňou viac ako 22 rokov. Takmer celú sudcovskú prax sa zaoberá správnym právom. Sudkyňou najvyššieho súdu je od roku 2010, od roku 2013 je podpredsedníčkou najvyššieho súdu.

Zdroj: nsud.sk – referát komunikácie s verejnosťou
Foto: prezident.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1503

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: