Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
Predplatné
Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
TlačPoštaZväčšiZmenši

Lucia Žitňanská chce verejnú diskusiu o rekodifikácii súkromného práva

najpravo.sk • 21.6. 2016, 19:37

Dňa 23.05.2016 sa uskutočnilo v poradí už štvrté Zasadnutie Predsedníctva Komisie pre rekodifikáciu súkromného práva. Zasadnutia Predsedníctva Komisie sa zúčastnila aj podpredsedníčka vlády a ministerka spravodlivosti Slovenskej republiky, p. Lucia Žitňanská.

Hlavným bodom programu zasadnutia Predsedníctva Komisie bolo prerokovanie doterajšej činnosti Komisie s ministerkou spravodlivosti. V nadväznosti na Správu o činnosti Komisie pre rekodifikáciu súkromného práva, ktorú predseda Komisie predložil ministerke spravodlivosti ešte 01.04.2016 informovalo Predsedníctvo Komisie ministerku spravodlivosti o obsahu všetkých doterajších zasadnutí Komisie a jej Predsedníctva, o všetkých čiastkových výsledkoch prác Komisie, ako aj o všetkých koncepčných otázkach a zmenách, na ktorých sa Komisia doposiaľ uzniesla.

Ministerka spravodlivosti skonštatovala, že z pohľadu rekodifikácie sú hmotnoprávne pravidlá, oproti pravidlám procesným zložitejšou oblasťou, nakoľko v mnohých smeroch ide o hodnotové otázky, na ktoré môže mať odborná, ale i laická verejnosť rozličné názory. Preto verejná diskusia o nich je legitímna a viac než potrebná. Za účelom jej iniciovania požiadala ministerka spravodlivosti Predsedníctvo Komisie o predloženie materiálu, ktorý bude predstavovať sumár najpodstatnejších zmien, ktoré by sa mali novou právnou úpravou zaviesť do nášho právneho poriadku, v porovnaní s aktuálnou právnou úpravou.

Zdroj: MS SR
Ilustračné foto: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1973

Nový príspevok

Kedy?

Kedy konečne budeme mať paragafové znenie ? Sto rokov robiť jeden zákonník preboha, veď sa treba inšpirovať ČR a inými štátmi, dať konečne paragrafové znenie a potom môže prebiehať diskusia. Už sa tu 10 rokov len diskutuje a prd z toho. Dajte paragrafové znenie a môžeme rok diskutovať a treba ho capnúť do NR SR . Do kedy sa bude čakať ????

Hmmm | 24.06.2016 11:27
PoUtStŠtPiSoNe
: