Piatok, 29. marec 2024 | meniny má Miroslav , zajtra Vieroslava
Predplatné
Piatok, 29. marec 2024 | meniny má Miroslav , zajtra Vieroslava
TlačPoštaZväčšiZmenši

Film o Slovenskej advokátskej komore a jej predsedoch

najpravo.sk • 31.5. 2015, 18:03

Slovenská advokátska komora  pripravila pre advokátov dokumentárny film o všetkých doterajších predsedoch SAK, ktorý odvysiela Slovenská televízia na 2. programe - 10. júna 2015 o 15. 25 hod.

Film približuje činnosť Slovenskej advokátskej komory  od jej vzniku do súčasnosti očami predsedov komory - JUDr. Antona Blahu, prvého predsedu  SAK, JUDr. Štefana Detvaia, JUDr. Ondreja Mularčíka, JUDr. Tomáša Boreca a JUDr. Ľubomíra Hrežďoviča.

Na ploche 25 minút prevažne formou rozhovoru s nimi ponúka prierez rôznymi oblasťami pôsobenia SAK, základné informácie o význame a úlohách SAK vo vzťahu k advokátom, advokátskym koncipientom, ich vzdelávaniu, organizácii advokátskych skúšok, disciplinárneho konania, či medzinárodných aktivít komory. Pripomína aj 25. výročie vzniku komory, obsahuje dobové obrazové materiály zo života  advokácie a súdnych siení, ale aj samotnej budovy komory.

Film je určený najmä širokej verejnosti, ktorej má predstaviť advokáciu a jej úlohy v spoločnosti, ale aj advokátom a v neposlednom rade advokátskym koncipientom, ktorí sa z neho môžu dozvedieť základné informácie o advokátskej samospráve a spoznať každodennú prácu komory. Film bol vyrobený v roku 2015 spoločnosťou IDEAS film s.r.o.

Zdroj: Slovenská advokátska komora
Ilustračné foto: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1064

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: