Piatok, 29. marec 2024 | meniny má Miroslav , zajtra Vieroslava
Predplatné
Piatok, 29. marec 2024 | meniny má Miroslav , zajtra Vieroslava
TlačPoštaZväčšiZmenši

Tragická smrť mladej právničky

najpravo.sk • 29.1. 2014, 18:40

V nedeľu popoludní otriasla Trenčínom tragédia, pri ktorej zomreli dvaja ľudia, okrem páchateľa aj mladá právnička Jana Osrmanová (31).

Už v nedeľu začal vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ z Trenčína trestné stíhanie za obzvlášť závažný zločin vraždy a pre prečin usmrtenia.

Ako došlo k skutku?

Po 13.30 hodine vošiel do baru „U Tuláka" na ulici Dlhé Hony 42-ročný Peter B. z Trenčína. Bol pod vplyvom alkoholu a chcel sa rozprávať so 31-ročnou barmankou Janou z Trenčianskych Teplíc. Mladá žena komunikáciu s ním Jana Osrmanováodmietla a povedala, že privolá policajtov, čo aj urobila. Hliadka po príchode do baru Petra na mieste nenašla. Barmanka Jana sa vyjadrila, že nechce podať na Petra B. žiadne oznámenie. I napriek tomu policajti prijali od nej všetky informácie a okamžite začali vykonávať opatrenia k zisteniu, kde sa uvedený muž nachádza. Petra však policajti nenašli v okolí baru, ani na ulici Dlhé Hony a preto muža hľadali v celom meste.

Po hodine (pred 15.00 hodinou) sa do baru Peter vrátil, ale so zbraňou v ruke. V tom čase sedel za barovým pultom iba jeden muž, ktorému sa podarilo z miestnosti ujsť. Tento následne privolal políciu. Jana medzitým ostala v bare sama a sa snažila pred Petrom ujsť do skladu. Muž ju však prenasledoval a niekoľkokrát ju zasiahol do oblasti hrudníka. V dôsledku strelných zranení mladá žena utrpela hemoragický šok a zomrela.

Peter si následne v miestnosti baru strelil do hlavy a na mieste zomrel. Zbraň, ktorou Peter zastrelil mladú ženu a následne seba, mal v legálnej držbe.

Na mieste činu bola prítomná súdna lekárka z Ústavu súdneho lekárstva v Martine. V pondelok bola u oboch nebohých vykonaná súdna pitva.

42-ročný Peter B. nikdy nebol príslušníkom Policajného zboru a zamestnancom Ministerstva vnútra SR. Do roku 1997 bol príslušníkom železničnej polície Ministerstva dopravy SR.

Motív tejto tragédie je naďalej predmetom ďalšieho policajného vyšetrovania. Vyšetrovatelia pracujú s viacerými verziami uvedeného skutku.

Tragické úmrtia právnikov

  • 2. 7. 2013 došlo v Žiari nad Hronom k tragickej udalosti, kde v dôsledku explózie motorového vozidla došlo k úmrtiu mladého právnika, advokáta Mgr. Mareka Rakovského, ktorý pôsobil taktiež vo funkcii poslanca mestského zastupiteľstva Mesta Žiar nad Hronom ako nezávislý kandidát.
  • 15. 4. 2013 Slovenskom otriasla správa o smrti mladej, iba 35 ročnej právničky Ľubice Kolesárovej, ktorá následkom brutálneho napadnutia svojim zraneniam v nemocnici podľahla.

Zdroj: Ministerstvo vnútra SR, najprávo.sk
Ilustračné foto: najprávo.sk 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1161

Nový príspevok

preto v bare

neprivyrábala, pracovala v rodinnom podniku tuším v zdedenom. A nie je to jedno?

e | 30.01.2014 08:24
Prečo v bare?

Prečo si musia privyrábať mladé právničky ako barmanky? Kde to už spejeme?

Lotus | 29.01.2014 13:50
PoUtStŠtPiSoNe
: