Štvrtok, 25. apríl 2024 | meniny má Marek , zajtra Jaroslava
Predplatné
Štvrtok, 25. apríl 2024 | meniny má Marek , zajtra Jaroslava
TlačPoštaZväčšiZmenši

Zomrel sudca Milan Růžička

najpravo.sk • 30.10. 2013, 14:57

Tohtotýždňové pracovné stretnutie predsedov súdov sa skončilo tragicky. JUDr. Milan Růžička, predseda Okresného súdu vo Veľkom Krtíši zomrel zatiaľ z nezistených príčin vo vzdelávacom zariadení Ministerstva spravodlivosti SR v Omšení, na ktorom sa stretnutie konalo. Príčiny úmrtia by mala objasniť až nariadená súdna pitva.

Sudca Růžička vyštudoval Právnickú fakultu Univerzity Komenského v Bratislave. Funkciu sudcu vykonával od roku 1986, pričom pôsobil nielen na Okresnom súde Veľký Krtíš, ale aj na Krajskom súde v Banskej Bystrici, kde vykonával predtým aj čakateľskú prax. Už v minulosti pôsobil ako funkcionár Okresného súdu vo Veľkom Krtíši, a to od roku 1991 ako podpredseda súdu a od roku 1993 do roku 2006 ako predseda súdu. Pôsobil aj ako externý člen Pedagogického zboru Justičnej akadémie v Pezinku, ktorá vykonáva vzdelávanie sudcov, súdnych úradníkov a ostatných zamestnancov súdnictva.

JUDr. Milan Růžička bol zástancom „otvorenosti súdov", čo v minulosti aj realizoval zriadením vlastnej webovej stránky Okresného súdu vo Veľkom Krtíši. Sudca Růžička vystupoval aj so svojou dcérou a manželkou v dokumente Nemoc tretej moci.

Zdroj informácií: najprávo.sk, MS SR
Ilustračné foto Okresného súdu Veľký Krtíš: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1013

Nový príspevok

Nové v judikatúre

Hľadať všade
PoUtStŠtPiSoNe
: