Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
Predplatné
Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
TlačPoštaZväčšiZmenši

O funkciu predsedu Špecializovaného trestného súdu prejavili záujem 4 kandidáti

najpravo.sk • 16.4. 2020, 15:52

O funkciu predsedu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) prejavili záujem 4 kandidáti. Sú nimi Ján Buvala, Ján Hrubala, Michal Truban a Igor Králik.

Výberové konanie uskutoční päťčlenná výberová komisia. Členov výberovej komisie vymenuje ministerka z databázy kandidátov na členov výberovej komisie po vyhlásení výberového konania, a to tak, aby jeden člen bol z kandidátov zvolených súdnou radou a traja členovia z kandidátov vymenovaných ministrom. Jedného člena výberovej komisie zvolí na žiadosť ministerky sudcovská rada súdu, na ktorom sa funkcia predsedu obsadzuje. Na účely vytvorenia databázy kandidátov na členov výberovej komisie súdna rada volí aspoň dvoch kandidátov a ministerka vymenuje aspoň šiestich kandidátov; databáza sa zverejňuje na webovom sídle súdnej rady a ministerstva.

Výberové konanie sa vykonáva formou ústneho pohovoru s uchádzačom. Ak ministerka spravodlivosti do 30 dní od skončenia výberového konania nevymenuje predsedu súdu, vyhlási spôsobom uvedeným v odseku 2 nové výberové konanie tak, aby sa uskutočnilo do 60 dní odo dňa skončenia predchádzajúceho výberového konania.

Termín výberového konania bude zverejnený na webovom sídle Ministerstva spravodlivosti SR, pričom musí byť zverejnený minimálne 15 dní pred uskutočnením výberového konania

Súčasný predseda súdu ukončí pôsobenie vo funkcii uplynutím 10. júna 2020.


 

Špecializovaný trestný súd patrí do sústavy súdov Slovenskej republiky. Koná a rozhoduje v trestnoprávnych veciach a v iných veciach, o ktorých to ustanovuje Trestný poriadok. Je prvostupňovým súdom a má postavenie krajského súdu. Sídli v Pezinku a pracovisko má aj v Banskej Bystrici.

Viac podrobností vrátane žiadostí a motivačných listov kandidátov nájdete na stránke ministerstva TU.

Zdroj: MS SR
Ilustračné foto Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 874

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: