Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
Predplatné
Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
TlačPoštaZväčšiZmenši

Ústavný súd stanovil limit podaní od jedného podávateľa

najpravo.sk • 16.5. 2012, 11:25

Z dôvodu zvýšenia dostupnosti Ústavného súdu Slovenskej republiky pri podávaní návrhov a sťažností pre všetky oprávnené osoby, ktorými sú nielen poslanci Národnej rady Slovenskej republiky, prezident, vláda, verejný ochranca práv, generálny prokurátor, súdy, ale aj každý občan, fyzická a právnická osoba, ktorá namieta porušenie svojich základných práv a slobôd bolo 1. júna 2011 v zmysle zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 38/1993 Z. z. o organizácii Ústavného súdu Slovenskej republiky, o konaní pred ním a postavení jeho sudcov v znení neskorších predpisov zriadené v Bratislave detašované pracovisko Kancelárie Ústavného súdu Slovenskej republiky.

Detašované pracovisko v Bratislave je personálne a technicky prispôsobené na bežné podávanie návrhov a sťažností od oprávnených osôb. Kapacitne nie je vybavené tak, aby bolo schopné spracovávať hromadné podania, preto Kancelária Ústavného súdu Slovenskej republiky pristupuje od 1. júna 2012 k tomuto organizačno-technickému opatreniu:

  • stanovuje sa limitované množstvo podaní od jedného podávateľa v jeden úradný deň počas podacích hodín, t. j. v pondelok od 9.00 h do 11.00 h a v stredu od 14.00 h do 16.00 h na max 50 ks.

Hromadné podania (nad 50 ks) je možné podávať cez podateľňu Kancelárie Ústavného súdu Slovenskej republiky v Košiciach, ktorá je kapacitne vybavená na spracovanie väčších množstiev podaní. 

Zdroj: Ústavný súd SR
Ilustračné foto: najpravo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1637

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: