Utorok, 19. marec 2024 | meniny má Jozef , zajtra Víťazoslav
Predplatné
Utorok, 19. marec 2024 | meniny má Jozef , zajtra Víťazoslav
TlačPoštaZväčšiZmenši

Traja noví profesori práva

najpravo.sk • 20.7. 2020, 18:06

Na slávnostnej ceremónii v starej Národnej rade dnes prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová vymenovala 54 nových profesoriek a profesorov, z toho troch profesorov v odbore právo.

„Ich vklad do rozvoja vzdelanosti sa bude hodnotiť nielen podľa toho, koľko absolventov, doktorandov a docentov vychovajú, ale aj podľa toho, aké kvalitné učebné texty pre svojich študentov napíšu, akými prednáškami ich budú vzdelávať a inšpirovať. A hlavne, aké nároky budú voči svojej, ale aj ich práci uplatňovať. Pretože tituly z našich univerzít platia v celej Európe, aj profil absolventa našej vysokej školy musí mať parametre európskeho štandardu. uviedla prezidentka na svojom profile na sociálnej sieti.

Ako prezidentka zdôraznila, úlohou nových profesoriek a profesorov je prispieť k múdrosti spoločnosti. A múdrosť je nielen zhromaždená vedomosť, je to predovšetkým žité poznanie, ktorého súčasťou je aj silný hodnotový základ.

„Od pôsobenia novovymenovaných profesoriek a profesorov smerom dovnútra akademického prostredia, ale aj smerom k verejnosti, si preto sľubujem, že budú určovať nové, vyššie spoločenské štandardy, a to nielen pokiaľ pôjde o otázky výchovy a vzdelávania, ale aj pri iných dôležitých témach verejného života. Všetkým prítomným profesorkám a profesorom som zaželala, aby sa dnešný deň stal začiatkom novej etapy ich akademického a spoločenského pôsobenia, ktoré bude úspešné pre nich osobne a prinesie prospech nielen ich vysokým školám, ale celej našej spoločnosti.“

Noví profesori práva:

  • doc. JUDr. Ing. Adrián Jalč, PhD. v odbore trestné právo
  • doc. JUDr. Jaroslav Klátik, PhD. v odbore trestné právo
  • doc. JUDr. Mgr. Vojtech Vladár, PhD. v odbore teória a dejiny štátu a práva

 

 Zdroj a foto: Prezidentka SR

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 2305

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: