Streda, 17. apríl 2024 | meniny má Rudolf , zajtra Valér
Predplatné
Streda, 17. apríl 2024 | meniny má Rudolf , zajtra Valér
TlačPoštaZväčšiZmenši

Spoznajte novootvorené predmety na Právnickej fakulte UK

Daniela Čičkánová • 22.4. 2013, 08:25

Dňa 23.04.2013 (utorok) od 11:00 do 14:00 v kaviarni ACADEMICA nachádzajúcej sa vo vestibule Univerzity Komenského a rovnako priamo vo vestibule dostanú študenti príležitosť získať užitočné informácie o novovzniknutých cudzojazyčných predmetoch, ktoré boli na Právnickej fakulte Univerzity Komenského (ďalej v texte tiež ako „PraF UK") vytvorené v rámci postupnej realizácie projektu nového cudzojazyčného magisterského študijného programu „Law of European Integration and Globalization" (ďalej v texte tiež ako „Projekt").

Podujatie otvorí o 11:00 pani prorektorka pre legislatívu Univerzity Komenského, prof. JUDr. Mária Patakyová, PhD., v útulnej a obľúbenej kaviarničke ACADEMICA. PraF UK touto cestou pozýva všetkých študentov na kávičku, čaj, čokoládu a ďalšie občerstvenie podľa ich chuti a vlastného výberu do uvedenej kaviarne.

Cieľom Projektu je pozdvihnúť a inovovať úroveň právnického vzdelávania na PraF UK, a to najmä prostredníctvom vytvorenia nového cudzojazyčného magisterského študijného programu. V súlade s touto iniciatívou otvára PraF UK v akademickom roku 2013/2014 značné množstvo nových anglických predmetov, v ktorých však nie je ľahké sa bez ďalších vedomostí o náplni kurzov zorientovať. Uvedené podujatie má preto študentom priblížiť nové možnosti, ktoré im ich alma mater ponúka a naviac im prostredníctvom príslušných pedagógov pomôcť správne nasmerovať svoj ďalší právny rozvoj a odbornú špecializáciu.


Vedúcou ideou Projektu i podujatia, ktoré je jeho súčasťou, je presvedčenie PraF UK, že bez moderných a kvalitných predmetov s možnosťou špecializácie študentov a výbornej znalosti anglického jazyka a jeho právnej terminológie nie je možné vychovať absolventov, ktorí sa uplatnia nielen doma, ale aj v zahraničí, napr. v mnohých inštitúciách na európskej či medzinárodnej úrovni. Výborná jazyková pripravenosť absolventov spolu s odbornou kvalitou v najaktuálnejších oblastiach práva významne zvýšia ich konkurencieschopnosť na presýtenom trhu práce v oblasti práva na území Slovenskej republiky a súčasne i na vnútornom trhu Európskej únie.

PRIJMI NAŠU VÝZVU A SPOZNAJ SÁM SEBA, ZISTI, ČO DOKÁŽEŠ A KAM AŽ SIAHAJÚ TVOJE SCHOPNOSTI!

Právnická fakulta Univerzity Komenského v Bratislave realizuje projekt spolufinancovaný Európskou úniou z Európskeho sociálneho fondu v rámci operačného programu Vzdelávanie. Názov projektu: Cudzojazyčný magisterský študijný program „Law of European Integration and Globalization", ITMS kód Projektu: 26140230010. Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť/Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov Európskej únie. 

Foto: autorka


Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1009

Nový príspevok

Nové v judikatúre

Hľadať všade
PoUtStŠtPiSoNe
: