Piatok, 29. marec 2024 | meniny má Miroslav , zajtra Vieroslava
Predplatné
Piatok, 29. marec 2024 | meniny má Miroslav , zajtra Vieroslava
TlačPoštaZväčšiZmenši

Pripravený je nový zákon o štátnej službe

najpravo.sk • 28.4. 2016, 20:02

Do medzirezortného pripomienkového konania bol predložený návrh nového zákona o štátnej službe, ktorý by mal nahradiť v súčasnosti platný a účinný zákon č. 400/2009 Z. z. o štátnej službe.

Predloženie nového návrhu zákona je odôvodnené predkladateľom tým, že zákon č. 400/2009 Z. z. bol od svojej účinnosti novelizovaný dvadsaťjeden krát, no ani veľký počet noviel podľa predkladateľa nedokázal odstrániť viaceré nedostatky tohto zákona. Návrh nového zákona o štátnej službe predstavuje podľa neho reformovanú právnu úpravu v oblasti štátnozamestnaneckých vzťahov. Cieľom je zabezpečiť reformu štátnej služby v súlade s princípmi štátnej služby a súčasne eliminovať nedostatky a problémy identifikované prostredníctvom odporúčaní Rady Európskej únie.

Novým návrhom zákona sa v záujme skvalitnenia vykonávania štátnej služby zriaďuje Rada pre štátnu službu ako nezávislý koordinačný a monitorovací orgán. Základnou úlohou tohto orgánu bude ochrana princípov, na ktorých je štátna služba budovaná a tiež dohľad nad dodržiavaním etického kódexu štátneho zamestnanca. Princípy štátnej služby budú vymedzovať prijímanie štátnych zamestnancov, stabilitu ich štátnozamestnaneckého pomeru, kariérny rast, hodnotenie výkonnosti a tiež odmeňovanie v štátnej službe na základe zásluh. Predložený návrh zákona je založený na princípoch politickej neutrality, zákonnosti, transparentného zamestnávania, efektívneho riadenia štátnych zamestnancov, nestrannosti, profesionality, transparentného a rovnakého odmeňovania, stability a rovnakého zaobchádzania. V porovnaní s princípmi štátnej služby podľa doterajšej právnej úpravy štátnozamestnaneckých vzťahov sa počet princípov rozšíril zo šiestich na deväť, pričom jednotlivé princípy boli podrobnejšie rozpracované. 

Cieľom novej právnej úpravy upravujúcej štátnozamestnanecké vzťahy je tiež zabezpečiť vyššiu transparentnosť výberových konaní pri obsadzovaní štátnozamestnaneckých miest. Za týmto účelom sa napríklad štandardizuje proces výberového konania pre uchádzačov o štátnozamestnanecké miesto, definujú sa možnosti prístupu k informáciám o vyhlásenom výberovom konaní, upravuje sa zriaďovanie výberovej komisie a tiež menovanie jej členov. Dôležitou časťou zákona upravujúcou výberové konanie je aj špecifikácia jeho zhodnotenia. Návrhom zákona sa zavádza nová koncepcia procesu obsadzovania štátnozamestnaneckého miesta a v tejto súvislosti sa upravujú aj nové druhy výberových konaní.

V predloženom návrhu zákona sa zavádza nový inštitút „hromadné výberové konanie“, ktorý bude predstavovať centralizovaný spôsob obsadzovania väčšieho počtu voľných štátnozamestnaneckých miest vhodných pre absolventov.

Posudzovanie vykonávania štátnej služby štátnymi zamestnancami za účelom skvalitnenia štátnej služby sa navrhuje zabezpečovať pravidelným služobným hodnotením každého štátneho zamestnanca, ktoré bude vykonávať príslušný priamy vedúci štátny zamestnanec.  

Žiadosť o zaradenie do výberového konania a ďalšie požadované dokumenty sa umožňujú podať v elektronickej podobe prostredníctvom registra výberových konaní na ústrednom portáli formou elektronického formulára. Podľa navrhovanej právnej úpravy sa v procese výberového konania zavádza povinnosť preukázania bezúhonnosti iba u úspešného uchádzača výberového konania. Osobný plat štátneho zamestnanca by podľa návrhu zákona bolo možné zvýšiť alebo znížiť na základe úrovne kvality plnenia služobných úloh alebo na základe záveru služobného hodnotenia.

Podotýkame, že tento zákon by sa mal vzťahovať v zásade aj na právne vzťahy súdnych úradníkov a služobným úradom na účely tohto zákona je aj Najvyšší súd Slovenskej republiky, Špecializovaný trestný súd, krajský súd a okresný súd.

Návrh zákona si môžete prečítať TU.

Zdroj: Slov-Lex

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1642

Nový príspevok

k hodnoteniu

Služobné hodnotenie - tu už bolo nič nové. Formálne boli všetci vynikajúci, a kto bol v nemilosti tak bol priemerný. Nie je to nič objektívne. Museli byť vynikajúci, lebo ak by nemali osobný príplatok, tak im nič neostáva len ísť vykladať tovar do Tesca. Pri niektorých funkciách je treba núkať osobný príplatok už pri výberku, lebo inak to nikto nevezme.

k hodnoteniu | 28.04.2016 08:59
PoUtStŠtPiSoNe
: