Utorok, 19. marec 2024 | meniny má Jozef , zajtra Víťazoslav
Predplatné
Utorok, 19. marec 2024 | meniny má Jozef , zajtra Víťazoslav
TlačPoštaZväčšiZmenši

Právnym čakateľom prokuratúry chcelo byť až 404 uchádzačov

najpravo.sk • 3.2. 2020, 18:13

Generálny prokurátor SR vyhlásil v auguste minulého roka výberové konanie na funkciu právny čakateľ prokuratúry, a to na celkovo 50 voľných miest. O výberovom konaní sme písali TU.

Písomná časť

Žiadosť o zaradenie do výberového konania podalo celkovo 404 uchádzačov, z toho na písomnú časť výberového konania bolo pozvaných 395 uchádzačov. Písomná časť, ktorá prebiehala v októbri a novembri minulého roka, pozostávala z písomného testu a prekladu odborného textu.

Písomný test pozostával zo 45 otázok a preklad odborného textu bol vylosovaný z databázy 28 prekladov, pričom uchádzači si v každej skupine vylosovali dva preklady. Preklad z cudzieho jazyka do jazyka slovenského pozostával z piatich viet.

Do ústnej časti mohol postúpiť len ten uchádzač, ktorý dosiahol v písomnej časti minimálne 35 bodov. 109 uchádzačov postúpilo do ústnej časti výberového konania.

Ústna časť

Ústna časť výberového konania prebiehala v januári tohto roka a absolvovalo ju 101 uchádzačov. V ústnej časti bolo možné dosiahnuť najviac 50 bodov, minimálne však 35 bodov a každý uchádzač absolvoval pohovor v dĺžke najviac 60 minút. Vo výberovom konaní uspelo 73 uchádzačov.

Konečné poradie úspešných uchádzačov si môžete prečítať v zápisnici o priebehu výberového konania a jej prílohách:

Zdroj: genpro.gov.sk
Ilustračné foto: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 609

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: