Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
Predplatné
Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
TlačPoštaZväčšiZmenši

Andrej Kiska diskutoval s vedením Generálnej prokuratúry

najpravo.sk • 22.4. 2015, 16:22

Prezident Andrej Kiska včera navštívil Generálnu prokuratúru, kde sa stretol s jej šéfom Jaromírom Čižnárom a námestníkmi vrátane špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika.

Témou boli aj kauzy ako Gorila, emisie či Váhostav

 „S vedením Generálnej prokuratúry som dnes diskutoval o tom, prečo u nás ľudia nemajú pocit, že zákon platí pre každého. Prečo nemajú pocit, že by sme dokázali doťahovať veľké znepokojujúce kauzy. Prečo si verejnosť myslí, že existuje skupina nedotknuteľných,“ povedal prezident.

 „Nebolo to moje prvé stretnutie s generálnym prokurátorom Jaroslavom Čižnárom. Za zatiaľ ešte stále krátke obdobie vnímam generálneho prokurátora ako človeka, ktorému ide o spravodlivosť, ide mu o zákonnosť a ide mu o riadny chod prokuratúry.“

Kiska apeloval na kompletné vedenie Generálnej prokuratúry, že nemôžeme posudzovať schopnosti štátu v tejto oblasti podľa rozpracovaných káuz, ale podľa podaných obžalôb na súdy.

 „Zopakoval som, že v prípade, že sa kauzy nedajú dotiahnuť, je lepšie to povedať ľuďom priamo a zároveň zrozumiteľne vysvetliť príčiny a pomenovať také zmeny, ktoré treba spraviť." uviedol prezident Andrej Kiska.

Zdroj a foto: prezident.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1377

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: