Štvrtok, 25. apríl 2024 | meniny má Marek , zajtra Jaroslava
Predplatné
Štvrtok, 25. apríl 2024 | meniny má Marek , zajtra Jaroslava
TlačPoštaZväčšiZmenši

Prezident Andrej Kiska prijal zástupcov sudcov

najpravo.sk • 2.7. 2014, 09:58

Prezident Andrej Kiska prijal zástupcov sudcov. Ich požiadavke požiadať Benátsku komisiu o stanovisko vzťahujúce sa k novele Ústavy SR zobral na vedomie. Nepovažuje však v tomto čase za vhodné adresovať komisii takúto požiadavku.

Podľa neho je potrebné počkať, či sa obsah vykonávacích zákonov k novele Ústavy SR stane alebo nestane predmetom konania pred Ústavným súdom SR. Ak by k tomu nedošlo, prezident SR zváži oslovenie Benátskej komisie.

“Považujem Ústavný súd SR za taký súdny orgán ochrany ústavnosti, ktorý sa v rámci svojich kompetencií dokáže vyrovnať s prípadným problémom súvisiacim s novelou Ústavy SR,” povedal prezident Andrej Kiska.

Zdôraznil, že je nesprávne obchádzať právomoci Ústavného súdu SR a nahrádzať ich síce významným, ale poradným orgánom Rady Európy. Z týchto dôvodov je podľa prezidenta Andreja Kisku požiadavka sudcov predčasná.

“Rozumiem niektorým obavám sudcov, budem túto záležitosť sledovať z hľadiska vnútroštátneho vývoja. Podľa jeho výsledkov sa k tejto téme môžem vrátiť,” dodal.

Zdroj a foto: prezident.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1870

Nový príspevok

Nové v judikatúre

Hľadať všade
PoUtStŠtPiSoNe
: