Streda, 24. apríl 2024 | meniny má Juraj , zajtra Marek
Predplatné
Streda, 24. apríl 2024 | meniny má Juraj , zajtra Marek
TlačPoštaZväčšiZmenši

Za 700 tisíc eur zistia, kde je problém slovenského súdnictva

najpravo.sk • 11.6. 2017, 21:44

V rámci projektu 2-ročného projektu, ktorý trvá od apríla 2017 do marca 2019, s názvom „Efektivita a kvalita slovenského súdneho systému“ sa včera na Najvyššom súde Slovenskej republiky uskutočnilo stretnutie predstaviteľov súdu s odborníkmi orgánu Rady Európy CEPEJ (European Commission for Efficiency of Justice).

Experti z Rady Európy sa zaujímali o postavene Najvyššieho súdu Slovenskej republiky v našom justičnom systéme a na jeho fungovanie. Predsedníčka najvyššieho súdu Daniela Švecová a zástupcovia všetkých štyroch kolégií ich informovali o súčasnom stave, ako aj o plánovaných reformách. Spoločne potom diskutovali aj o nezávislosti slovenského súdnictva, jeho postavení, kapacitách a efektivite súdnej samosprávy. Ďalej o dôvodoch niekedy neúmernej dĺžky trvania súdnych konaní a pod.

Viac k téme:
Projekt spolupráce s CEPEJ by mal stanoviť "diagnózu" slovenského súdnictva 

Zmluvu medzi Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky a Radou Európy o financovaní projektu, v hodnote 700 tisíc eur, podpísali ešte 31. marca 2017. Hlavným cieľom projektu je zanalyzovanie stavu slovenského súdnictva a následne vyhotovenie odporúčaní na zlepšenie jeho fungovania. Pôjde najmä o implementáciu nástrojov kvality a časového súdneho manažmentu na vybraných súdoch, lepšie využitie informačných technológií a pod.. Projekt je financovaný zo zdrojov Európskeho sociálneho fondu.

Zdroj: Oddelenie komunikácie s verejnosťou NS SR
Titulok a ilustračné foto: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1603

Nový príspevok

Nové v judikatúre

Hľadať všade
PoUtStŠtPiSoNe
: