Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
Predplatné
Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
TlačPoštaZväčšiZmenši

Stanovisko členky súdnej rady JUDr. Heleny Kožíkovej

najpravo.sk • 11.10. 2011, 11:05

Portál najpravo.sk vám prináša celé a neupravované stanovisko členky Súdnej rady Slovenskej republiky JUDr. Heleny Kožíkovej k rozhovoru vo filme Zuzany Piussi "Nemoc tretej moci":

"Slovenská televízia 22. septembra 2011 v rámci programu " Večer pod lampou " odvysielala film Zuzany Piussi "Nemoc tretej moci". Film končí mojím súkromným rozhovorom so Zuzanou Laukovou.

Pred zasadnutím Súdnej rady Slovenskej republiky, ktoré sa konalo 3. mája 2011 v Omšení, ma pred zasadačkou, kde sa zasadnutie konalo, oslovila Zuzana Lauková, že chce so mnou hovoriť. Súhlasila som s podmienkou, že rozhovor prebehne bez kamery a bez mikrofónu, na čo ona odpovedala: "Dobre bez kamery a mikrofónu". Reagovala som tak preto, že som ju videla v doprovode nejakej, vtedy mne neznámej ženy, ktorá mala v ruke kameru a vedela som, že bola aj na zasadnutí Súdnej rady Slovenskej republiky v Snine. Potom sme odišli do reštaurácie zariadenia v Omšení, kde prebiehal rozhovor, z ktorého je vo filme použitá iba časť. Nemala som vôbec vedomosť o tom, že Zuzana Piussi (ide o neznámu ženu, ktorá sprevádzala Z. Laukovú a meno ktorej mi je teraz už známe) tento rozhovor natáča napriek môjmu výslovnému nesúhlasu. Až po zhliadnutí filmu som videla, že ma natáčala bez môjho súhlasu už pri tom, keď som sa objavila pri dverách zasadačky.

Nebudem sa vyjadrovať k obsahu filmu ani besedy, ktorá nasledovala v televízii, po jeho odvysielaní, pretože každý súdny človek si urobí svoj vlastný názor.

Prehlasujem však, že som nikdy nedala súhlas na to, aby bol rozhovor natočený na kameru alebo nahrávaný mikrofónom. Nepochybujem však o tom, že Zuzana Lauková vedela, že Zuzana Piussi rozhovor natáča pre svoj film a toto bol jediný dôvod, pre ktorý za mnou do Omšenia prišla, aj keď ako sama hovorí vo filme, prišla za mnou súkromne.

Ako členka Súdnej rady Slovenskej republiky považujem za potrebné toto vyhlásenie zverejniť na stránke Súdnej rady Slovenskej republiky. Samozrejme podniknem právne kroky na ochranu mojej osobnosti, do ktorej bolo neoprávneným odvysielaním môjho súkromného rozhovoru zasiahnuté."

Zdroj: Zverejnené stanovisko na www.sudnarada.gov.sk
Ilustračné foto: www.najpravo.sk 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1170

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: