Štvrtok, 25. apríl 2024 | meniny má Marek , zajtra Jaroslava
Predplatné
Štvrtok, 25. apríl 2024 | meniny má Marek , zajtra Jaroslava
TlačPoštaZväčšiZmenši

Slovensko školí brazílskych sudcov

najpravo.sk • 28.9. 2011, 12:08

V dňoch 26. - 30. 09. 2011 je na návšteve Justičnej akadémie SR delegácia sudcov Brazílskej federatívnej republiky v rámci ich študijného pobytu zameraného hlavne na Slovenský súdny a politický systém.

Študijný pobyt sa uskutoční na základe podpísanej Rámcovej zmluvy o medzinárodnej justičnej spolupráci zo dňa 29. 03. 2011.

V rámci študijného pobytu absolvujú členovia delegácie odborné prednášky, ktoré uskutočnia v prevažnej miere interní a externí členovia pedagogického zboru Justičnej akadémie SR a tieto sa uskutočnia tak v sídle akadémie v Pezinku ako aj v detašovanom pracovisku v Omšení pri Trenčianskych Tepliciach. Jednotlivé prednášky budú venované Súdnemu a politickému systému SR, Civilnému a trestnému právu v SR, Disciplinárnej zodpovednosti sudcov a ich nezávislosti v SR, Ľudským právam v SR, Súdnemu systému Brazílie ako aj Prípravnému vzdelávaniu a celoživotnému vzdelávaniu sudcov v SR.

Okrem iného sa členovia delegácie Brazílskej federatívnej republiky v rámci študijného pobytu zúčastnia prijatia u predsedu Súdnej rady SR a Najvyššieho súdu SR JUDr. Štefana Harabina, predsedu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku JUDr. Oldřicha Kozlíka a dekana Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave prof. JUDr. Pavla Kubíčka, CSc.

V sídle akadémie v Pezinku príjme delegáciu sudcov Brazílskej federatívnej republiky štátna tajomníčka Ministerstva spravodlivosti SR Mgr. Mária Kolíková. Študijný pobyt brazílskej delegácie sa ukončí na pôde Justičnej akadémie SR v Pezinku slávnostným odovzdaním certifikátov o absolvovaní študijného pobytu riaditeľom Justičnej akadémie SR JUDr. Petrom Hullom za prítomnosti veľvyslankyne Brazílskej federatívnej republiky J. E. Marílie Sardenberg Zelnej Goncalves. 

Zdroj informácií: www.ja-sr.sk
Ilustračné foto: internet

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1194

Nový príspevok

Nové v judikatúre

Hľadať všade
PoUtStŠtPiSoNe
: