Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
Predplatné
Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
TlačPoštaZväčšiZmenši

Prezident menoval profesorov vysokých škôl. Jedného aj v odbore teória a dejiny štátu a práva

najpravo.sk • 4.12. 2017, 17:39

Prezident Andrej Kiska v pondelok vymenoval 30 nových profesorov a profesoriek vysokých škôl.

„Chcel by som vám v prvom rade zablahoželať k dosiahnutiu najvyššieho vedecko-pedagogického titulu, aký možno na Slovensku získať. Zároveň mi dovoľte vo Vašom mene poďakovať sa aj Vašim najbližším, všetkým tým, bez ktorých by sa určite takýto obrovský úspech nemohol podariť.“ uviedol v príhovore prezident Andrej Kiska.

Prezident uviedol, že v našom školstve, v celom systéme výchovy a vzdelávania, od detí v predškolskom veku až po študentov našich vysokých škôl, máme jeden problém. Ten problém sa volá priemernosť.

„Nevieme pomôcť najslabším a len veľmi výnimočne vieme podporiť tých najschopnejších a talentovaných. Vieme, že máme dobré, možno výborné vysoké školy, alebo určite aspoň niektoré fakulty. Napriek tomu aj v týchto odboroch odchádzajú mladí ľudia do zahraničia a často sa nevracajú.“ uviedol prezident. Dodal, že si myslí, že tejto priemernosti by sme mali povedať dosť. „A očakávam práve od Vás, pani profesorky, páni profesori, že aj Váš hlas bude jasno počuť. Že budete schopní pomenovať problémy, že budete hľadať riešenia a na ich presadení budete otvorení spolupráci s tými, ktorí sú za to politicky zodpovední.“

Medzi vymenovanými profesormi sa nachádza aj doc. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LL.M., ktorý pôsobí ako vedúci Katedry teórie práva a sociálnych vied Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave, ktorá zabezpečuje vzdelávanie v oblasti teoretických vied o štáte a práve, najmä v oblasti teórie a filozofie práva, sociológie práva, právnej metodológie a právnej etiky.

Zdroj: prezident.sk, flaw.uniba.sk
Ilustračné foto: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 894

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: