Piatok, 29. marec 2024 | meniny má Miroslav , zajtra Vieroslava
Predplatné
Piatok, 29. marec 2024 | meniny má Miroslav , zajtra Vieroslava
TlačPoštaZväčšiZmenši

Platili za skúšky sexom?

najpravo.sk • 26.2. 2014, 13:51

Na webovej stránke udalosti.noviny.sk bol dňa 20. 02. 2014 uverejnený článok s názvom „Škandál na vysokej škole! Univerzita Mateja Bela čelí obvineniam.". Na tento článok ihneď zareagovalo vedenie UMB, a to konkrétne rektorka prof. Kosová, ktorá v stanovisku k článku uvádza:

„V citovanom článku sú uvedené dezinformácie a nepravdy o prijímaní finančných prostriedkov za prijatie na štúdium a za skúšky, za ktoré sa malo platiť údajne aj sexom, ktoré nie sú nijakým spôsobom podložené. Taktiež sú nepravdivé informácie o výške vyplatených odmien pre vedenie fakulty. Uvedené informácie poškodzujú hrubým spôsobom dobré meno Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici a Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov UMB. Jedná sa o interné záležitosti Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov UMB, ktoré vyplynuli z volieb členov Akademického senátu fakulty konaných dňa 18. 2. 2014. Naopak, uvedená fakulta dosiahla v poslednom období výrazné medzinárodné úspechy a má vyrovnané hospodárenie s financiami."

Rektorka UMB na základe skutočností uvedených v článku zvažuje podať trestné oznámenie na neznámeho páchateľa za poškodzovanie dobrého mena univerzity a za zverejnenie nepravdivých a zavádzajúcich informácií.

Reagovala aj Študentská rada vysokých škôl

Študentská rada vysokých škôl podporuje, v prípade jeho podania rektorkou, podanie trestného oznámenia na neznámeho páchateľa za ohováranie Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici.

Študentská rada zároveň kritizuje spôsob riešenia vnútorných záležitostí jednotlivých vysokých škôl a ich súčastí cez nepodložené osočovanie v médiách. Za správny a legitímny spôsob riešenia problémov na akademickej pôde považuje zákonné postupy na úrovni príslušných inštitúcií (orgány činné v trestnom konaní) a reprezentácií vysokých škôl.

„Takéto poškodzovanie dobrého mena vysokých škôl má negatívny dopad na ich študentov a absolventov tým, že znižuje hodnotu vysokoškolského vzdelávania a vysokoškolských diplomov. Negatívne však môže ohroziť aj voľbu správneho výberu vysokej školy u uchádzačov o vysokoškolské štúdium." dodáva sa vo vyjadrení študentskej rady.

Zdroj: UMB, SRVS
Ilutračné foto: najprávo.sk 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1326

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: