Piatok, 29. marec 2024 | meniny má Miroslav , zajtra Vieroslava
Predplatné
Piatok, 29. marec 2024 | meniny má Miroslav , zajtra Vieroslava
TlačPoštaZväčšiZmenši

KONFERENCIA: Novinky v exekučnom a konkurznom práve, upomínacie konanie a ochrana spotrebiteľa vo finančných službách. P2P finančné služby a ochrana spotrebiteľa

PR • 5.11. 2017, 14:53

Ako sa samotná vecná ochrana spotrebiteľa (hmotnoprávne problémy, dodržiavanie práva na ochranu spotrebiteľa, súlad konkrétnych klauzúl či praktík s právom) týka upomínacieho konania, exekúcie či konkurzu?

Trvá spracovanie žiadosti na oddĺženie fyzických osôb skutočne dlho?  Sú záväzky z finančných služieb, resp. voči finančným inštitúciám v niečom – právne alebo fakticky -  odlišné od iných pohľadávok v konkurze?

Aké problémy prináša postavenie finančných inštitúcií ako zabezpečených veriteľov v insolvenčných konaniach?

Ako je zabezpečená ochrana spotrebiteľa pri poskytovaní finančných služieb na diaľku?

Pozývame Vás na 4. ročník odbornej konferencie Novinky v exekučnom a konkurznom práve, upomínacie konanie a ochrana spotrebiteľa vo finančných službách. P2P finančné služby a ochrana spotrebiteľa. , ktorá sa uskutoční dňa 13. novembra 2017 v Bratislave, Hotel NH Gate One, Ambrušova 7 (viac tu: http://www.konferencia-spotrebitel.sk/).

Tento ročník nie je priamo zameraný na hmotnoprávne otázky (či je určitá podmienka alebo praktika nekalá,  či možno vykonať záložné právo), ale, ako naznačujú vyššie uvedené otázky, skôr už na verejnomocenské donútenie v rámci exekúcie a finančných spotrebiteľov v konkurze.

Zárukou kvalitného a konštruktívneho fungovania diskusného fóra zástupcov akadémie, biznisu, regulácie, dohľadu a spotrebiteľov je odborná záštita konferencie, ktorú prevzali Právnická fakulta Trnavskej univerzity a Ústav štátu a práva SAV.

Program konferencie je rozdelený do dvoch odborných blokov. Prvý sa bude venovať novinkám v exekučnom a konkurznom práve, upomínaciemu konaniu a ochrane spotrebiteľa vo finančných službách. Druhá časť konferencie je zameraná na ochranu spotrebiteľa pri poskytovaní fiančných služieb na diaľku, pri peer-to-peer pôžičkách z pohľadu sudcu, regulátora a podnikateľskej praxe.


Na konferencii vystúpia:

  • Doc. JUDr. Kristián Csach, PhD. (Právnická fakulta Trnavskej univerzity, odborný garant konferencie)
  • JUDr. Daniel Ivanko (Podpredseda Okresného súdu Banská Bystrica)
  • JUDr. Martin Maliar (Generálny riaditeľ sekcie civilného práva, Ministerstvo spravodlivosti SR)
  • JUDr. Ľubomír Džačár (Vedúci oddelenia právnej podpory reštrukturalizácie a vymáhania Slovenská sporiteľňa, a.s.)
  • Ing. Martin Barto, CSc.
  • JUDr. Peter Mikloš (Riaditeľ odboru ochrany  finančných spotrebiteľov, Ministerstvo financií SR)
  • Mgr. Roman Fusek (Riaditeľ odboru ochrany finančných spotrebiteľov NBS)
  • Mgr. Michal Novotný (sudca na Okresnom súde Dunajská Streda)
  • Mgr. Pavol Antoš (advokát)

Prihlásiť  na konferenciu sa môžete na  nasledovnom linku.

Súhrnné informácie o konferencii s možnosťou prihlásenia, jej programe, prednášajúcich a ďalších organizačných záležitostiach nájdete TU.

Spoločnosť BPM Slovakia, s.r.o, pripravuje už 15 rokov odborné podujatia, konferencie, semináre, tréningy rozvoja osobnosti na aktuálne témy. Vzdelávacie podujatia sú organizované v príjemnej komornej atmosfére s individuálnou starostlivosťou o účastníkov vo vlastných školiacich priestoroch. Lektormi sú odborníci z praxe a patria k najlepším vo svojom odbore. V ponuke spoločnosti sú aj interné vzdelávacie podujatia pre spoločnosti, ktoré je možné zorganizovať priamo vo firme alebo v iných externých priestoroch.

Informácie o spoločnosti  a pripravovaných odborných podujatiach z oblasti práva a legislatívy sa dozviete na číslach 02/20200078, 0903 885 252 a na http://www.vzdelavame.sk.

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 2072
PoUtStŠtPiSoNe
: