Piatok, 29. marec 2024 | meniny má Miroslav , zajtra Vieroslava
Predplatné
Piatok, 29. marec 2024 | meniny má Miroslav , zajtra Vieroslava
TlačPoštaZväčšiZmenši

Fakulta práva PEVŠ môže po rozhodnutí súdu opäť prijímať nových študentov

najpravo.sk • 2.7. 2015, 16:59

Fakulta práva Paneurópskej vysokej školy má naďalej právo prijímať nových študentov. Platí to pre uchádzačov prvého ročníka bakalárskeho a prvého ročníka magisterského štúdia.

Pozastavenie akreditácie Fakulty práva PEVŠ bolo podľa názoru školy nezákonné. Paneurópska vysoká škola podala žalobu o preskúmanie zákonnosti rozhodnutí ministra školstva, vedy výskumu a športu.

Krajský súd v Bratislave uznesením z 1. júla 2015 rozhodol o žiadosti Fakulty práva PEVŠ o povolenie odkladu vykonateľnosti rozhodnutí Ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR č. 2015-4545/21246:10-15AO zo dňa 4. mája 2015 o pozastavení platnosti priznaných práv v bakalárskom a magisterskom študijnom programe a odložil vykonateľnosť týchto napadnutých rozhodnutí až do doby právoplatnosti rozhodnutia vo veci samej začatej na Krajskom súde v Bratislave na základe žaloby podanej dňa 22. júna 2015 o preskúmanie zákonnosti citovaných rozhodnutí Ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Fakulta práva PEVŠ využijúc svoje ústavné právo na súdnu ochranu podľa čl. 46 ods. 1 Ústavy SR týmto PEVŠ dosiahla zachovanie už skôr priznaných práv v bakalárskom a magisterskom stupni štúdia práva a môže znova prijímať uchádzačov o štúdium do 1. ročníka bakalárskeho a 1. ročníka magisterského štúdia v dennej i externej forme. Všetky ďalšie priznané oprávnenia týkajúce sa rigorózneho konania a doktorandského štúdia zostávajú nedotknuté.

Zdroj: TS FP PEVŠ
Ilustračné foto: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 887

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: