Utorok, 19. marec 2024 | meniny má Jozef , zajtra Víťazoslav
Predplatné
Utorok, 19. marec 2024 | meniny má Jozef , zajtra Víťazoslav
TlačPoštaZväčšiZmenši

Dekan PF UK: Rozhodnutiu niektorých ocenených vrátiť medailu PF UK nerozumiem

najpravo.sk • 26.10. 2016, 20:21

Včera sme vám priniesli informáciu o tom, že Právnická fakulta Univerzity Komenského v Bratislave si minulý týždeň pripomenula 95. výročie začiatku činnosti na slávnostnom zasadnutí vedeckej rady právnickej fakulty a dekan fakulty pri tejto príležitosti odovzdal pamätné medaily. Zároveň sme zverejnili aj vyjadrenie právničky Zuzany Čaputovej, ktorá odôvodnila na svojom profile na sociálnej sieti vrátenie pamätnej medaily.

Prinášame vám v plnom znení vyjadrenie dekana Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave k otázkam v súvislosti s udelením pamätných medailí Právnickej fakulty UK

„Právnická fakulta Univerzity Komenského v Bratislave je nezávislá akademická inštitúcia so svojou 95-ročnou históriou, ktorú si práve v týchto dňoch pripomíname, či už mala svetlejšie, alebo tienistejšie stránky.

Pri udeľovaní výročných medailí významným osobnostiam z externého prostredia zvažujeme najmä ich celospoločenský prínos pre rozvoj práva, napr. pokiaľ ide o pozitívny vývoj v súdnictve za ostatné roky. Pokiaľ však ide o udeľovanie výročných medailí bývalým dekanom Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave a zamestnancom Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave, udeľujeme ich za prínos a prácu na našej fakulte.

Dopredu si uvedomujúc, že z ideologického hľadiska môžu byť niektorými skupinami ľudí, alebo jednotlivcami niektorí ocenení z fakulty spochybňovaní, rozhodol som sa im udeliť výročnú medailu práve za ich prácu na Právnickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Keby som sa v tejto otázke rozhodol opačne, považoval by som sám seba za zbabelca, ktorý by pod eventuálnym ideologickým tlakom opomenul zamestnancov fakulty, ktorí pre ňu v minulosti veľa urobili. Rozhodnutiu niektorých ocenených z vonkajšieho prostredia vrátiť medailu Právnickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave síce nerozumiem, lebo ju získali práve za rozvoj právneho prostredia na Slovensku, ale plne to rešpektujem.

doc. JUDr. Eduard Burda, PhD.
dekan PraF UK“

Zdroj: PF UK
Ilustračné foto: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1380

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: