Streda, 24. apríl 2024 | meniny má Juraj , zajtra Marek
Predplatné
Streda, 24. apríl 2024 | meniny má Juraj , zajtra Marek
TlačPoštaZväčšiZmenši

Centrum právnej pomoci s novým vedením

najpravo.sk • 1.2. 2017, 20:01

​Centru právnej pomoci od dnes šéfuje nová riaditeľka, Mgr. Eva Kováčechová.  Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská ju menovala do funkcie na základe výsledkov nedávneho výberového konania.

Mgr. Eva Kováčechová má dlhoročnú advokátsku prax v konaniach na národnej úrovni ako aj v konaniach pred Európskym súdom pre ľudské práva a tiež pred inými medzinárodnými organizáciami. Počas takmer 18-ročnej praxe v organizácii VIA IURIS poskytovala právne služby najmä v prípadoch porušovania ľudských práv. Okrem toho sa venovala aj vzdelávaniu v oblasti ochrany ľudských práv, v oblasti slobody prejavu, antidiskriminačnej legislatívy aj environmentálnej legislatívy.

Nová riaditeľka prichádza do Centra právnej pomoci v čase, keď sa významne rozširuje jeho pôsobnosť aj o agendu tzv. osobného bankrotu, s čím súvisí aj personálne posilňovanie a dobudovanie kapacít centra.

 „Vláda si dala za cieľ zlepšiť fungovanie Centra právnej pomoci. Chceme, aby sa zvyšovala jeho dostupnosť, odbornosť aj rozsah služieb pre ľudí, ktorí nemajú dostatok prostriedkov. Aby sa tak stalo nielen na papieri, ale aj v realite, je nevyhnutné, aby malo Centrum právnej pomoci schopné vedenie. Novú riaditeľku centra čaká veľa práce. Verím však, že sa podarilo vybrať človeka, ktorému bude záležať na centre a jeho klientoch a rozšírenie pôsobnosti prebehne pod jej vedením hladko,“ uviedla ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská.

Centrum právnej pomoci vzniklo 1. januára 2006 s cieľom poskytovať komplexnú právnu pomoc ľuďom, ktorí pre nedostatok peňazí nemôžu využívať iné právne služby. Jeho služby odvtedy využilo desiatky tisíc ľudí. Najčastejšie žiadajú o právnu pomoc ľudia pri rozvodoch, otázke zverenia detí do výchovy, výživnom, ale aj pri sporoch o určenie vlastníckych práv, či neplatnom skončení pracovného pomeru. Veľkú skupinu tvoria aj tzv. spotrebiteľské spory.

Zdroj: MS SR
Ilustračné foto: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1108

Nový príspevok

Nové v judikatúre

Hľadať všade
PoUtStŠtPiSoNe
: