Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
Predplatné
Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
TlačPoštaZväčšiZmenši

Sudcovia ÚS SR odcestovali do Čiech

najpravo.sk • 24.9. 2012, 14:50

Na pozvanie predsedu Ústavného súdu Českej republiky Pavla Rychetského odcestovala dnes na oficiálnu pracovnú návštevu Českej republiky delegácia Ústavného súdu Slovenskej republiky, ktorú vedie jeho predsedníčka Ivetta Macejková.

V dňoch 24. – 26. septembra 2012 sa v Prahe uskutoční ďalšie z tradičných vzájomných pracovných rokovaní českých a slovenských ústavných sudcov. Cieľom tohto stretnutia je posilniť doterajšiu vynikajúcu spoluprácu obidvoch ústavných súdov. Ústavní sudcovia sa na pracovných rokovaniach každoročne stretávajú striedavo v obidvoch krajinách.

Aj na programe tohtoročného stretnutia je výmena skúseností z aktuálnej rozhodovacej činnosti a analýza takých rozhodnutí obidvoch ústavných súdov, ktoré považujú za najvýznamnejšie vzhľadom na podobnosť spoločenského, politického, hospodárskeho a kultúrneho vývoja oboch krajín.

Oficiálnu časť stretnutia už tradične doplnia kultúrno-spoločenské podujatia. Pre sudcov obidvoch ústavných súdov je pripravená prehliadka Pražského hradu, Židovského múzea, Rudolfina a plavba loďou po Vltave.

Zdroj a foto: ÚS SR 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1811

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: