Piatok, 26. apríl 2024 | meniny má Jaroslava , zajtra Jaroslav
Svetový deň duševného vlastníctva
Predplatné
Piatok, 26. apríl 2024 | meniny má Jaroslava , zajtra Jaroslav
Svetový deň duševného vlastníctva
TlačPoštaZväčšiZmenši

Slovenské dni práva o ochrane osobnosti a nekalej súťaži.

najpravo.sk • 13.10. 2014, 16:10

Slovenská advokátska komora zorganizovala jubilejné XX. Slovenské dni práva, ktorých hlavnou témou bola nemajetková ujma pri ochrane osobnosti a nekalej súťaži. 

Slovenské dni práva nadväzujú na slovenské dni obchodného práva. Špecialitou tohto podujatia je monotematický celok prednášok, týkajúci sa nemajetkovej ujmy. “Tému nemajetkovej ujmy sme zvolili preto, lebo sa prelína celým širokým spektrom práva. Myslíme si, že táto konferencia môže byť užitočná pre právnikov ktorí sa venujú obchodnému aj civilnému právu”, povedal člen predsedníctva Slovenskej advokátskej komory Ondrej Mularčík.

Na konferencií vystúpia osobne alebo písomne Ján Cirák z Právnickej fakulty Paneurópskej vysokej školy, Jozef Vozár z Ústavu štátu a práva Slovenskej akadémie vied, Jana Bajánková predsedníčka Súdnej rady   Slovenskej republiky, či Petr Hajn z Právnickej fakulty Masarykovej Univerzity v Brne. 

“Z hľadiska práva je toto podujatie veľmi dôležité, pretože pozývame kvalitných, renomovaných prednášajúcich, ktorí sú naozaj schopní odovzdávať užitočné a erudované skúsenosti. Už 20 rokov sa teda podujatie stretáva s veľkým úspechom, o čom svedčí aj počet účastníkov. Sme radi, že nám pribúdajú aj mladí kolegovia, ktorí majú záujem o toto podujatie,” uzavrel Ondrej Mularčík.

Zdroj: sak.sk
Ilustračné foto: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1002

Nový príspevok

Nové v judikatúre

Hľadať všade
PoUtStŠtPiSoNe
: