Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
Predplatné
Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
TlačPoštaZväčšiZmenši

Pražská právnická fakulta je uzavretá

najpravo.sk • 4.6. 2013, 21:43

Vedenie Právnickej fakulty Univerzity Karlovej v Prahe sa z technických a bezpečnostných dôvodov rozhodlo od včerajšieho dňa do odvolania úplne uzavrieť budovu fakulty. Súčasne sa zrušil chod menzy aj všetkých ďalších externých prevádzok (kníhkupectva a podobne).

„Vzhledem k tomu, že bylo nutné vypnout vodu, uzavřít kanalizaci a řešit možný průnik spodních vod do druhého suterénu fakulty, bude budova fakulty uzavřena jak 4. tak i 5. června. Pokud dojde k předpokládanému poklesu Vltavy, uvažuje se o postupném zprovozňování budovy od čtvrtka 6. června.“ uviedol dekan fakulty Prof. JUDr. Aleš Gerloch, CSc.

Dekan zároveň požiadal akademickú obec aj zamestnancov fakulty, aby vzniknutú sicuáciu rešpektovali. O náhradných termínoch postupových (rigoróznych aj doktorandských) skúšok bude akademická obec informovaná prostredníctvom webu fakulty alebo univerzity.

Mimo prevádzku sú aj súdy

Ako sme vás informovali už včera, mimo prevádzku sú z dôvodu povodňovej situácie aj súdy a štátne zastupiteľstvá v Ústí nad Labem, kde pomáhali pri evakuácii budov aj väzenské čaty.

Prevádzka je obmedzená aj na pobočke súdu v Liberci, kde sú väčšiny informačných systémov mimo prevádzku, taktiež je obmedzené vybavovanie súdnej agendy. Nefunguje ani ePodateľňa, systém dátových schránok či insolvenčný register (ISIR). Elektronická komunikácia je teda s krajským súdom a s jeho pobočkou v Liberci vylúčená.

Zdroj: MS ČR, PF UK Praha
Ilustračné foto PF UK v Prahe: najprávo.sk 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1164

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: