Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
Predplatné
Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
TlačPoštaZväčšiZmenši

Nová verejná ochrankyňa práv, Profesorka Mária Patakyová

najpravo.sk • 2.4. 2017, 11:22

Novou verejnou ochrankyňou práv sa na najbližších päť rokov stala profesorka Mária Patakyová, ktorá zložila zákonom predpísaný sľub do rúk predsedu NR SR Andreja Danka.

Predseda NRSR Andrej Danko v príhovore poďakoval bývalej verejnej ochrankyni Jane Dubovcovej a súčasnej ombudsmanke Márii Patakyovej zaželal veľa úspechov.

„Verím, že budete očami a ušami právneho štátu. Pomoc poskytnete všetkým tým, ktorí ju potrebujú. Je dôležité nezabudnúť na našich občanov a udržať si objektívnu spravodlivosť“,  povedal vo svojom príhovore predseda NRSR Andrej Danko. 


Prof. JUDr. Mária Patakyová, CSc. je významnou osobnosťou v odbore práva, osobitne obchodného a finančného práva, v tomto odbore bola vymenovaná prezidentom SR za profesorku 25. januára 2010, participovala na príprave zákona č. 500/2001 Z. z., ktorým sa harmonizovala úprava obchodného práva s komunitárnym právom, na príprave zákona o obchodnom registri, od roku 2007 je členkou zastupujúcou SR v skupine expertov pripravujúcich návrh Európskeho modelového zákona o obchodných spoločnostiach, je rozhodkyňou Stáleho rozhodcovského súdu Slovenskej bankovej asociácie. Zároveň je členkou Slovenskej advokátskej komory. Právnickú prax výkonom pedagogickej činnosti na Právnickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave (v zaradení na funkčnom mieste odborného asistenta po funkčné miesto profesora) vykonáva od roku 1989.


Zdroj informácií: Národná rada SR, Súdna rada SR
Ilustračné foto: Národná rada SR

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 922

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: