Sobota, 20. apríl 2024 | meniny má Marcel , zajtra Ervín
Predplatné
Sobota, 20. apríl 2024 | meniny má Marcel , zajtra Ervín
TlačPoštaZväčšiZmenši

Najvyšší súd vydal veľký zborník právnych viet a stanovísk

najpravo.sk • 2.6. 2014, 18:33

Najvyšší súd Slovenskej republiky vydal osobitný zborník právnych viet a stanovísk. Túto výnimočnú 511 stranovú publikáciu vydal pri príležitosti 20. výročia od vzniku samostatnej Slovenskej republiky, kedy Najvyšší súd Slovenskej republiky získal osobitné postavenie v systéme všeobecných súdov.

„Verím, že Zbierka súdnych rozhodnutí a stanovísk sa stane dobrou pomôckou pre odbornú právnickú verejnosť. Môže prispieť napríklad k väčšej predvídateľnosti nielen súdnych rozhodnutí, ale aj k skvalitneniu rozhodovania štátnej správy a samosprávy. Takto by sa zvýšila vymožiteľnosť práva v praxi," uviedol predseda Najvyššieho súdu Slovenskej republiky Štefan Harabin.

Zborník je súhrnom viac ako 1700 právnych viet za obdobie uplynulých 20 rokov. Vytlačili ho tlačiarne Zboru väzenskej a justičnej stráže v Leopoldove.

Predajná cena zborníka je 30 € za kus plus poštovné, súd však umožňuje aj osobnú kúpu v podateľni súdu. Objednať si ho záujemcovia môžu aj na adrese Najvyšší súd Slovenskej republiky, Župné námestie 13, Bratislava 813 11, alebo na e-mailovej adrese tlacove@nsud.sk. Pri osobnej kúpe je potrebné kontaktovať pokladňu súdu 02/323 04 622.

Ukážku zborníka vo formáte PDF si môžete stiahnuť tu (3.8MB) 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 6160

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: