Utorok, 19. marec 2024 | meniny má Jozef , zajtra Víťazoslav
Predplatné
Utorok, 19. marec 2024 | meniny má Jozef , zajtra Víťazoslav
TlačPoštaZväčšiZmenši

Hľadá sa nový riaditeľ Centra právnej pomoci

najpravo.sk • 19.3. 2013, 12:11

Minister spravodlivosti SR vyhlásil výberové konanie na pozíciu riaditeľa Centra právnej pomoci. Predpokladmi na výkon funkcie sú okrem vysokoškolského vzdelania druhého stupňa tiež znalosť anglického jazyka, ovládanie práce s PC na užívateľskej úrovni, komunikačné, organizačné a riadiace zručnosti.

Záujemcovia o zaradenie do výberového konania by mali predložiť písomnú žiadosť, fotokópiu diplomu, výpis z registra trestov nie starší ako tri mesiace, doklad osvedčujúci znalosť anglického jazyka alebo písomné čestné vyhlásenie o ovládaní anglického jazyka, profesijný štruktúrovaný životopis a motivačný list v štruktúre – motivácia uchádzača o funkciu riaditeľa a zhodnotenie doterajšej odbornej praxe uchádzača vo vzťahu k obsadzovanej funkcii a čestné vyhlásenie o spôsobilosti na právne úkony v plnom rozsahu.

Uchádzač o pozíciu riaditeľa Centra právnej pomoci musí k žiadosti predložiť tiež „Projekt rozvoja Centra právnej pomoci", ktorý musí obsahovať zhodnotenie aktuálneho stavu v oblasti pôsobnosti Centra právnej pomoci, víziu poskytovania právnych služieb do budúcnosti, návrh praktických riešení v oblasti poskytovania právnej pomoci na obdobie najbližších troch rokov a návrh základných línií komunikácie Centra právnej pomoci vo vzťahu k verejnosti.

Ak je uchádzač činný aj v oblasti pedagogickej či vedeckej, môže priložiť k žiadosti aj zoznam materiálov z odbornej a publikačnej činnosti, potvrdenie o pedagogickej, vedeckej resp. inej činnosti, certifikáty o absolvovaní kurzov a školení zameraných na výučbu komunikačných a iných sociálno-psychologických schopností alebo cudzích jazykov.

Vzhľadom k tomu, že životopis, motivačný list a projekt rozvoja Centra právnej pomoci, ktoré predloží uchádzač, budú zverejnené na internetovej stránke Ministerstva spravodlivosti, musí uchádzač v žiadosti udeliť súhlas na spracovanie a zverejnenie jeho osobných údajov.

Termín pre doručenie žiadostí

Žiadosť o zaradenie do výberového konania spolu s dokladmi môže uchádzač zaslať poštou na adresu Ministerstva spravodlivosti SR alebo elektronicky vo formáte PDF, avšak najneskôr do 5. apríla 2013. Bližšie informácie TU.

Ako prebieha výberové konanie?

Výberové konanie uskutočňuje päťčlenná výberová komisia, ktorej členov vymenúva minister spravodlivosti. Výberové konanie sa uskutoční písomnou formou a ústnym pohovorom. Písomná časť pozostáva z odborného písomného testu a písomného prekladu textu z anglického jazyka, súčasťou môže byť aj prípadová štúdia. Ústna časť je verejná a pozostáva z prezentácie uchádzača o svojej osobe, praxi, motivácie, prezentácie vlastného projektu rozvoja Centra právnej pomoci.

Pár slov o Centre právnej pomoci

Centrum právnej pomoci je štátna rozpočtová organizácia, ktorá bola založená v roku 2006 a jej úlohou je zabezpečovanie poskytovania právnej pomoci fyzickým osobám, ktoré v dôsledku svojej materiálnej situácie nemôžu využívať právne služby na riadne uplatnenie a ochranu svojich práv.

Na právnu pomoc ma nárok ten, kto sa nachádza v stave materiálnej núdze, ak je v právnom spore vylúčená zrejmá bezúspešnosť sporu a hodnota sporu prevyšuje minimálnu mzdu okrem sporov, v ktorých hodnotu sporu nie je možné vyčísliť v peniazoch.

Kancelárie Centra právnej pomoci nájdete v Banskej Bystrici, v Bratislave, v Košiciach, v Žiline, v Prešove, v Liptovskom Mikuláši, v Tvrdošíne, v Humennom, v Hlohovci, v Rimavskej Sobote, vo Svidníku, v Nitre a v Trenčíne. V súčasnosti má centrum tieto konzultačné pracoviská: Nové Zámky, Čadca, Veľký Krtíš, Levoča, Prievidza.

Zdroj: Centrum právnej pomoci
Ilustračné foto: najprávo.sk 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 991

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: