Utorok, 19. marec 2024 | meniny má Jozef , zajtra Víťazoslav
Predplatné
Utorok, 19. marec 2024 | meniny má Jozef , zajtra Víťazoslav
TlačPoštaZväčšiZmenši

Cena Karola Planka za rok 2019

najpravo.sk • 8.9. 2020, 17:20

​Cenu Karola Planka za rok 2019 udelili Rastislavovi Funtovi. Cenou sa oceňuje autor za príspevok, prípadne cyklus príspevkov, uverejnených v časopise Justičná revue, ktorý priniesol v ostatnom uzavretom ročníku nové a zároveň podnetné pohľady na právnu prax.

Docent JUDr. Rastislav Funta, Ph.D., LL.M. je stálym, pravidelným prispievateľom do Justičnej revue, pričom v najnovších príspevkoch publikovaných v Justičnej revue otvára a reaguje na veľmi aktuálne témy týkajúce sa predovšetkým novodobých fenoménov, ako je napríklad umelá inteligencia, on-line priestor či problematika GDPR.

Cenu počas tohtoročného, dvadsiateho ročníka, odovzdal štátny tajomník ministerstva spravodlivosti Michal Novotný a šéfredaktor časopisu Justičná revue Ján Svák. „Sme radi, že sa niekto venuje témam, ktoré môžu vyzerať ako z budúcnosti, ale v skutočnosti sa už stali právnou realitou,“ povedal pri oceňovaní štátny tajomník MS SR M. Novotný.

Táto cena bola ustanovená rozhodnutím redakčnej rady časopisu Justičná revue, ako spôsob verejného ocenenia autora, ktorý publikuje v tomto časopise. 

Prof. JUDr. Karol Plank, DrSc. bol slovenský právnik, vysokoškolský pedagóg a predseda Najvyššieho súdu SR. Patril medzi popredných odborníkov na civilné a predovšetkým občianske právo. Bol žiakom profesora Štefana Lubyho. Od roku 1963 pôsobil ako vedúci Katedry občianskeho a rodinného práva, o rok neskôr sa stal dekanom Právnickej fakulty Univerzity Komenského, v roku 1969 sa stal prorektorom univerzity. V januári 1990 sa stal predsedom Najvyššieho súdu SR, túto funkciu vykonával do konca januára 1996. V roku 2006 udelil Karolovi Plankovi prezident Ivan Gašparovič Pribinov kríž I. triedy in memoriam.

Zdroj a foto: TS MS SR

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 466

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: